Opel Vectra: vectra 3.2 lpg motorstoring cilinders 2-4-6 overslaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: z32se automaat

motorstoring lampje brandt en als je gas in trapt houd die zich in na 4000 toeren vooral stottert als die stottert knippert die met motormanagement lampje . clinders 2, 4, 6 slaat die over en heeft volgende foutcodes aangegeven p0300 p03002 p0304 p0306 p0422 p0313, kan iemand me helpen bvd heeft iemand ervaring wat kan het allemaal zijn groetjess oc




reactie:

op benzine doet die ook die dingen is v motor dus een kant 135 en ander 246 maar vandaag was die opeens helemaal in oorde op benzine er na ben ik op gas gaan rijden lage toeren ging die goed en hoge toeren deed die weer stotteren en motormanagement lampje ging branden en knipperen maar doet die echt na 4500 toeren ongeveer in houden en stotteren. ik zag in boekjes van auto en bonnen wat de garage waarvan ik de auto van heb gekocht heel veel dingen heeft gedaan maar de probleem niet heeft kunnen oplossen ze hebben de distrubutieriem spanning gecontreleert en bugies vervangen en bobines vervangen en lpg systeem helemaal nalaten kijken en injectoren van lpg vervangen. trouwens het is op elke bugie een bobine volgens mij. ik heb vandaag een brief gestuurt naar bedrijf waar ik deze auto heb gekocht en duidelijk in het brief gezet dat hun mij een auto hebben verkocht met verborgen gebreken ik heb er geen garantie op maar zoals ik zei hun wisten deze probleem en hebben geprobeert te laten maken. ik ga dit op hun rekening brengen als consument zijnde heb je rechten dus ik ga er achter aan groetjess oc.

oc54

Geplaatst door oc54 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Doet de motor het ook op benzine? Of loopt deze dan min of meer goed?

Misfires zijn op cylinder 2, 4 en 6. Zitten die allemaal aan 1 kant of op dezelfde bobine? Of heb je 6 bobines?
P0313 geeft aan dat er misfires geweest zijn met een laag brandstofniveau. Daar wordt dan de benzine mee bedoeld.
Het probleem is dan, dat er bij misfires aangenomen wordt dat het komt doordat de tank leeg is en er wordt verder geen actie ondernomen om de katalysator te beschermen.
P0422 vertelt je dat de hoofdkatalysator van bank 1 gesneuveld is.
Dat kan door een oudere storing gekomen zijn, want dit is de kat die op cylinder 1 aangesloten zit.

NIET meer op LPG rijden. Eerst controleren of de motor op benzine goed loopt. Zo niet, dat eerst repareren.
Knippert het motorlampje ook op benzine dan iets doen om het knipperen te stoppen - minder gas geven (nooit meer) of motor uit zetten.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

In 1e instantie denk ik aan een mengsel probleem in bank 2 (cylinders 2, 4 en 6).
Dat kan valse lucht zijn (zowel inlaat als uitlaat kant), defecte/verouderde sensor (b.v. lambda sonde), etc., etc.
Maar voor hetzelfde geld wordt het veroorzaakt door een probleem in de gas-installatie en loopt de motor tijdelijk op benzine niet goed.
Zonder meetgegevens wordt het moeilijk om een boosdoener aan te wijzen.

Lid van de ANWB? Neem dan contact op met de juridische dienst.

N.B.: je kunt beter een antwoord in het witte vlak beneden geven. Als je de vraag wijzigt merkt niemand dat.

oc54 (0), 12 jaar geleden

wat kan anwb voor mij betekenen? ik ga morgen langs een kennis gaat hem na kijken heb ook kontact gehad met garage hij is bereid om mijn geld terug te geven maar ik ben blij met die auto ik wil hem heel graag gemaakt hebben ik vind hem ok dus wat moet ik doen waar moet ik beginnen met na kijken denk je ?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Geld terug? Alles? Onmiddelijk, zonder nadenken, meteen doen.
Er zijn meer auto's te koop in deze wereld.

oc54 (0), 12 jaar geleden

enige prbleem is 3.2 vectra met gas heb je niet tekoop op net komt echt zelden voor en ik ben overtuigd dat het electronisch probleem is ik vind die auto echt top dat is het probleem maandag ga ik die bedrijf voorstellen om die auto te maken. ik wil hem echt graag houden

pinballwizard (0), 12 jaar geleden

Pas wel op, dit kan je kat beschadigen. Heb ongeveer hetzelfde gehad, bij mij kwam de niet verbrande brandstof in de kat en is daardoor beschadigd. (Die kat is geen goedkope jongen.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.