Opel Vectra: Vectra B gehorige achterwielen/lagers tijdens rijden.

Bouwjaar: 1996

Vanaf een gangetje van 60 km per uur dringt er een zeer onaangenaam geluid mijn auto binnen. Als ik harder ga rijden word het steeds erger. Bij 120 km/h kun je elkaar niet meer verstaan tijdens het rijden. Dit word steeds erger. Er liggen nog redelijk nieuwe banden op, dus ik had het vermoeden dat het hier door zou kunnen komen. Maar voor heb ik er geen last van, en dat zijn toch echt dezelfde banden. Bandenspanning al heel laag gehad, normaal en heel hoog, maar het geluid (suisend) blijft. Zelf denk ik aan de lagers, omdat ik als ik een felle bocht naar links maak, het lawaai een stuk minder hoor.
Hebben jullie ook ervaring met dit soort narigheden? En als het de lagers zijn, is dat duur geintje bij een Vectra B met schijfremmen achter?

Vectradude

Geplaatst door Vectradude (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

auto opkrikken, aan het wiel draaien en met je andere hand de veer vasthouden.

voel jij tijdens het draaien een lichte trilling in je veer dan is het idd je wiellager.

wageral (0), 19 jaar geleden

En voel je het niet kan er ook sprake zijn van "cupping"van de achterbanden. In dat geval, verwissel de voor en -achterbanden eens.

Vectradude (0), 19 jaar geleden

Ik heb um op de krik gehad, het lijkt erop dat de remblokken compleet versleten zijn. (10.000 km beurt gehad, toen waren ze nog goed). Kan dat, dat die blokjes zoveel herrie maken tijdens rijden als ze op zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.