Opel Astra: Velgen oplappen

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal

Weet iemand hier een goede manier om licht metalen velgen te spuiten ? Ik heb het reeds een keer met een set gedaan. Is zeker mooi geworden. Alleen krijg ik ze niet echt glimmend. De kleur is vrij mat. Ik heb ze helemaal bijgewerkt en kaal opgeschuurd. Daarna metaal primer. Dan zilveren lak. Drogen en dan blanke lak. Krijg ze alleen niet zo als "nieuwe" velgen. Daar lijkt wel een soort van metallic lak in te zitten. Van die spikkeltjes.
Iemand een iedee hoe ik dat kan krijgen zo ?

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan zou je een metallic lak moeten zoeken die sterk genoeg is om op de velgen te kunnen spuiten (remstof bestendig/steenslag)

Willem

tijne (0), 19 jaar geleden

en naast wat willem zegt moet je zorgen dat de velg in een omgevings temparatuur ligt van 18 graden ongeveer dan krijg je het beste spuit rezultaat en het mooiste.

gr tijne

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

poeder coaten geen optie ? Of niet te betalen ?

Gr.
Remco

tijne (0), 19 jaar geleden

ik geloof dat dat niet gaat remco inverband met crom trekken door de hoge temp

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

een bijkomend probleem is dat de verf er weer afspringt als je de band erom gaat leggen.

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

ook niet te lang wachten tussen verf spuiten de blanke lak, deze moeten in elkaar overvloeien, geloof max 30 minuten ertussen

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

in ieder geval al allemaal bedankt voor de tips !
Is het niet ook mogelijk om er een soort van grove metalic lak op te spuiten die dat effect maakt ? Na het zilver spuiten. En een hoogglans blanke lak ?

Gr.
Remco

schnitzel (0), 19 jaar geleden

als je het zelf wil doen gewoon goede velgezilver haalen in spuitbus !bij auto matrialen zaak ! maar het mooiste is je bande er om laate ! zete als die er af zijn . lucht er uit bande naar benede druken . en laate spuiten !

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

Bovenstaande is een goed idee van schnitzel.

mvg,
Hans.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

weet niet waar je woon maar heb ook noch wel een adresje voor je! van UEM & WENNEKES BV cotherweg 45 langbroek 0343 563034 in de buurt van utrecht ( ex werkgever )

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou.... Uhh nee. Ik woon in het zuidleijkste puntje van Limburg, dus ik ga het weer zelf doen. Kijken dat ik inderdaad de juiste, goede lak kan krijgen

Gr.

Remco

schnitzel (0), 19 jaar geleden

beetje ver weg ja

Muzzo (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Ik heb 2 jaar bij een firma gewerkt die velgen produceerd en het belangrijkste is dat Uw velg gezandstraald moet worden omdat anders de lak niet goed plakt op behandeld alluminium, dan heel belangrijk Primer niet vergeten, dan in "spuitkabine" zoals schnitzel zei velgezilver is ok. Dan zoveel mogelijk lagen vernis tot het spel bling*bling* doet.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

loop anders eens bij heuts in heerlen naar binnen. afrit heerlen noord (n281) en op het industrieterrein achter de total tankstation ligt heuts. die hebben de gekste dingen op autogebied en kunnen evt. je velgen behandelen.

gr.
martin

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

MArtin

Hoe weet jij dat ik daar ongeveer woon ?
Neeik ga er naar toe, in Kerkrade is ook een Heuts, maar minder uitgebreid. Ik heb al een keer een set gedaan, niet gezandstraald. Wat kost dat niet ???? Ik heb met opzet een tweedehands setje omdat dat niet zo duur is. Moeten ze uiteindelijk natuurlijk niet nog even duur uitkomen als nieuwe !!
Goede lak is belangijk. Ik hoor dat er van de Motip ook metallic zilver is. Proberen we dat eens !! MAar eerst lekker 4 x met het handje schuren !!! Dan zijn we wel heel wat dagen en uurtjes verder !@

Gr.
Remco

tijne (0), 19 jaar geleden

remco je heb zelf gezegt dat je in het zuidelijkste puntje van nederland woond :)

gr tijne

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

man, wat een oplettende gast ben jij, ben zat, dus typ niet te veel...

Mazzel...

tijne (0), 19 jaar geleden

als het maar gezellig is geweest gister remco hahahahah.

gr tijne

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je dat maar weet !@!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.