Opel Vectra: Ventilator chaufage

Bouwjaar: 1991

vectra A waarbij na een paar maand telkens de weerstand van de ventilator defect is ; we hebben al eens een complete nieuwe motor gemonteerd maar ook een tijdje erna weerstand defect
we hebben zo versxhillende vectra's a waar deze weerstand niet lang megaat
wie o wie kent dit probleem

Geplaatst door

opc8275 (0)
badge

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

de weerstand gaat elke keer kapot dus zal hij misschien teveel stoor krijgen, kijk eens op het elektrisch schema waar deze door aangestuurd word.

Succes
Jacob

jaco1 0
badge

16 jaar

Wat ik weet is dat als de kachelafvoer verstopt zit er water in de kachel blijft staan, waardoor de lagers van de motor vast gaan zitten. De motor draait vaak wel, maar te zwaar voor de weerstand die dan doorbrandt. Meet de startstroom van de motor eens, als die boven de 40A ligt dan is de motor vaak stuk en zul je de waterafvoer goed na moeten kijken.

succes met de oplossing, Nico.

ernst2884 0
badge

16 jaar

JE bedoelt waarschijnlijk de waterafvoer midden in het schutbord ; denk dat ook en ook dat er water komt bovenop de weerstand ; onlangs stond de stekker nat , kwam door de moer van de ruitenwisserstangen , zaten los en langsdar water op ;

opc8275 0
badge

16 jaar

Inderdaad, die afvoer bedoel ik, als er dan water in de paravent loopt dan blijft dat in het kachelhuis staan, en dan lopen de lagers van de motor vast en gaat hij te zwaar draaien. Daardoor brandt de diode op de kachelweerstand door. Ik overbrug de diode dan meestal om de startstroom van de motor te meten, als die te hoog is dan zijn de lagers beschadigd en moet je de motor vervangen ( of de lagers, maar die kan je niet los kopen).
Ook als de afschermplaat op de paravent beschadigd is (gescheurd), dan kan er water in de kachel lopen waardoor de boel alsnog nat kan worden, die kun je eventueel dichtplakken met wat duct-tape.

ernst2884 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.