Opel Astra 1.6i: Ventilator en stationaire loop..

Bouwjaar: 1996

Ik heb een probleem met de Astra van mijn vriendin. Zodra de auto stilstaat en stationair draait hoort de ventilator de oplopende temperatuur op te vangen, dat gebeurt niet. De ventilator doet niks en de temperatuur loopt erg hoog op. Bij testen van de fan (stroom er op gezet), draait deze wel. Mijn vermoeden is dat de temperatuursensor het niet doet of dat er corrosievorming op de contacten zit. Nu weet ik alleen niet waar ik die sensor moet zoeken op een X16SZ motorblok. Nu ook nog anders wat, kortgeleden is de inlaatspruitstukpakking vervangen, deze was lek. Nu loopt de motor nog wat onregelmatig stationair en schokt 'ie nog een beetje bij het optrekken. Neem aan dat dit vanzelf beter wordt naarmate de computer zich weer aanpast of kan ik beter even de accu-pool 10 min. loshalen zodat de computer zich weer helemaal reset?

Swifty11242

Geplaatst door Swifty11242 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johan5602 (0), 19 jaar geleden

die sensor zit meestal op de radiateur die is waarschijnlijk kapot
mvg johan

General Motors (0), 19 jaar geleden

sensor van ventilator bevind zich gewoon op de radiator.
Computer kan zich resetten bij loshalen van accupool.
Kan zijn dat pakking lekt naar het vervangen van spruitstuk.

Mvg General Motors.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

als deze wagen airco heeft is het de sensor in het inlaatspruitstuk...


Swifty11242 (0), 19 jaar geleden

Wel, het onregelmatig lopen is opgelost. De bougiekabels waren verrot, deze hebben we vervangen door nieuwe exemplaren en de motor loopt weer hartstikke strak. De temperatuursensor hebben we inmiddels gevonden, rechtsonder aan de radiateur. Binnenkort halen we deze er uit om 'm door te spoelen en deze sensor na te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.