Opel Zafira: Verlichting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI 74KW/100 PK

De lamp of lampjes van de verwarming, aanjager en luchtstroming doen het niet. Waar zitten de lampjes en hoe kan ik die vervangen?
Tevens de sigarettenaanstekerlamp doet het ook niet. Hoe dit te vervangen?

olympia_57

Geplaatst door olympia_57 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Probeer eens spanning te meten op het lampje in je sigarettenaansteker. En kijk even of de dimmer van de instrumentverlichting niet op'low' staat. Als je helemaal geen spanning meet, zit er een probleem in je boardcomputer. Deze geeft volgens mij de voeding voor deze lampjes.
Als je wel spanning hebt, zul je de lampjes moeten vervangen. Maar als ik je verhaal zo lees doet niets het meer, dus zal dit duiden op geen voeding.

mvg Gerco

olympia_57 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reaktie, maar het probleem is dat als ik de asbak open doe dan gaat soms het lampje van de aansteker ( de ring die er omheen zit) spontaan aan.
Hetzelfde gebeurt met de verlichting achter de 3 draaiknoppen. Als ik soms er tegenaan sla dan branden ze even en als de verlichting uitgaat dan gaan ze bij een volgende rit niet weer aan. Als ze branden dan reageren ze ook wel op de dimmer. Dus slecht contact, maar ik zou niet weten hoe ik bij de lampjes kom.
Heel vaak helpt het ertegenaan slaan ook niet, maar soms heb ik succes. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, Ik moet bij de lampjes en de aansluiting zijn.
Maar hoe kom ik bij de lampjes?
Wie heeft een oplossing?

mvg Pieter

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Misschien kan deze (duitse) link je helpen? Even knippen en plakken naar je browser

http://www.langzeittest.de/opel-zafira/t...

mvg Gerco

kleijn (0), 14 jaar geleden

probee eerst eens of er geen srekker los zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.