Opel corsa a 1.4i nz: vermogen kwijt op laag toerental en geratel wanneer koud

Bouwjaar: 1989

hallo,

Ik heb een 1.4i nz en ken anderen die meer vermogen hebben in de lage toerentallen. Verder is het verbruik behoorlijk en brand het motorlampje af en toe. de auto loopt wel prima stationair en start altijd goed.

Verder brand mijn olielampje af en toe, maar altijd als ik rechts de bocht doorga, heb het oliepeil na 3000 km gecheckt en geen verschil. ?

Als de auto koud wordt gestart ratelt hij licht de eerste km?

kan iemand mij helpen?

groet

Serge10848

Geplaatst door Serge10848 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

als het motorlampje brandt moet je hem uit laten lezen. vermoedelijk lambda sensor. wat het olielampje bereft...of bedrading of oliedruk zelf...weet je zeker dat de boel op peil staat? het geratel kan komen door de klepstoters. dit kanerv overigens geen kwaad...mits oliedruk goed is. overigens waneer is voor het laatst het oliefilter en de olie ververst?

roy4873 (0), 20 jaar geleden

Het geratel is van de klepstoters.
Ik zou eerst eens kijken of je er genoeg olie in hebt.(wat ik betwijfel)
Als het wel zo is probeer dan eens de peilstok van iemand anders met dezelfde motor erin, misschien zit er de verkeerde in.(je zal niet de eerste zijn)
Je kunt ook eens dunnere olie gebruiken, misschien is deze te dik of veel te oud.
En met het vermogen, ga eens naar de garage en hang hem eens aan een 4gasmeter, daar kun je meteen zien of de lambasonde werkt en de co goed is.

Roy

Serge10848 (0), 20 jaar geleden

ben naar de opel dealer geweest en computer uit laten lezen. niks aan de hand volgens hen. verder zat er inderdaad te weinig olie in, dit is bijgevuld en gelukkig geen geratel meer. Maar de power mis ik nog.. ik las bij de dealer iets van kleppenreinigen, en zag bij de brezan een potje staan met kleppenreinigspul. is het zo dat na gebruik hiervan de kleppen weer goed sluiten en de efficientie van de motor evenals het vermogen weer omhoog gaan? of moet ik toch nog zo'n 4gasmeting doen? wat is dat eigenlijk? alvast dank voor de reacties, groeten, Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.