Opel COMBO: versnellingsbak,

Bouwjaar: 1996

Hallo ik een aantal vragen over een versnellingsbak wellicht dat jullie me kunnen helpen.
Wanneer ik de lagersteunplaat met de Primaire as en de
secundaire as los neem bevinden er dan nog lagers van de beide assen in het versnellingsbakhuis? zijn deze makkelijk te vervangen indien deze mogelijk ook defect zijn. ik wil namelijk de beide assen met lagersteunplaat vervangen door de assen van een andere bak f15 bak met een kortere overbrenging omdat mijn bak ruist en zeer slecht schakelt.
Moet ik hierbij ook het differtieel vervangen?
Hoe hoog moet het oliepeil staan in de bak, en hoe kan ik het verversen zonder de aandrijfassen eruit te trekken.
Waar zou ik evt een sleutel kunnen krijgen voor het losdraaien van het differentieellager?

groeten
Sebastian Holt

sebastian_75

Geplaatst door sebastian_75 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de sleutel is speciaal gereedschap..met een grote tang lukt het soms ook.

er blijven inderdaad lagers in de deksel zitten, maar deze kun je makkelijk zelf vervangen. het olie moet je verweideren door d deksel onder op de bak te demonteren, het vullen moet via de vulstop die aan de linker kant boven de aandrijfas zit.

sebastian_75 (0), 20 jaar geleden

Hallo
Ik heb de bak gewisseld, wel is me opgevallen dat de nieuwe bak een luikje heeft en de oude bak niet, ik heb nu geen aandrijving, waarschijnlijk is de naaf van de kopplingsplaat anders, ga er morgen aan verder, ik zou graag willen weten of ik eenvoudig een ander koppelingsplaat kan installeren op een isuzu motor en waarom had de oude bak geen luikje?

groeten
Sebastian

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de diesels hadden geen luikje...omdat hier een ander tijpe bak achter zat zoals je weet...ik heb er geen idee van of de platen ed anders zijn..

sebastian_75 (0), 20 jaar geleden

Ik heb de bak gewisseld met de juiste bak de prise as was net iets te kort , nu moet ik alleen nog het schakelmechanisme afstellen hoe gaat dit precies in zijn werk?

groeten

Sebastian

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.