Opel frontera: versnellingsbak

Bouwjaar: 1996

Geachte lezers,
We hebben hier een opel fronterea 2.2L 16v (5 bak) staan met een lager geluid in de versnellingsbak, het geluid is in alle versnellingen even veel,trap je de kopling in is het geluid ook weg.iemand hier ervaring mee,bv welk lager het zou kunnen zijn,hoeveel werk het is en of je bevoorbeeld speciaal gereedschap nodig hebt.

BVD,
Hans

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

peer8664 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi hans, ik heb laatst zo'n lager vervangen het was het voorste lager om de pris as, het kan zonder speciaal gereedschap, ik wel geen orgineel lager teruggeplaatst maar een beter gehaald bij het lagerhuis ( naar mijn mening gaan de orinele te vlug janken )
groeten peer

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Peer,Kan ik de bak zo uitelkaar trekken of moet ik nog ergens op letten.
Hans

peer8664 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi , je kan het voorste deel scheiden van de de eigenlijke bak, het lager zit dan ook in het voorste deel ( koppelingshuis )

groeten peer

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

oké Peer,ik denk dat ik begin volgende week aan de auto begin,inieder geval bedankt voor je hulp.
Hans



Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Peer,
Vandaag tijd over dus de bak eronder vandaan gehaald en uit elkaar geschroefd,kan aan de beide voorste lagers eigelijk niets ondekken,en maaken geen lawaai,kon je bij jouw aan de lagers wat zien of horen, ik denk dus nu dat het aan de achterste lagers ligt.weet je mischien ook of ik de rest zo uitelkaar kan halen.
Hans

peer8664 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo hans, bij mij was het niet duidelijk te voelen aan de voorste lagers maar omdat daar nou eenmaal de meeste kracht op staat en ik het niet helemaal vertrouwde heb ik ze toch vervangen,( terecht want na vervanging was de bak geruisloos ) de achterste heb ik niet vervangen, ik heb echter wel vaker zo'n bak gedemonteerd de achterste lagers zitten eigenlijk hetzelfde vast als de voorste, je moet er alleen meer voor loshalen

peer.

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo peer,op je aanraden alleen de voorste 2 lagers vernieuwd,(prijzig)bak er weer onder,maar het geluid is niet weg,bak weer aan het los maken,maar ik krijg de achterzijde niet open,ik heb de grote moer wel los,maar er zit geen beweging in het tandwiel,tenminste ik denk dat die erafmoet om de bak te delen,en ik denk ook dat de gaffels om de 4x4 in te schakelen er eerst af moeten.kun je me helpen.
BVD,
hans

peer8664 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi hans, ik weet zo uit mijn hoofd niet meer hoe dat precies zit, ik rij dadelijk toch even naar de zaak daar heb ik nog zo'n bak liggen, als ik hem even aankijk weet ik het wel weer. dan mail ik wel even terug, misschien heb ik ook nog wel een technische tekening van de bak die ik zou kunnen faxen.
gr peer

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hé Peer dat zou tof zijn,ik ben met elke uit leg blij,want ik weet verder niet meer.ik mail je iniedergeval mijn faxnr even door.
vriendelijke groet,
Hans

peer8664 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi hans,ik ben op de zaak geweest maar heb geen techische tekeningen meer van zo'n versnellingsbak ik heb wel even zo'n bak aangekeken en het lijkt me geen probleem om de achterste lagers te vervangen.
gewoon vooraan beginnen en op de volgorde letten, de achterste flens waar je de grote moer afgedraaid hebt haal je er af met een poelly trekker.
mocht je er niet uitkomen bel dan even naar ATR Aardvletterwg 7
3417XL Montfoort
Tel 0348 475100

deze mensen hebben waarschijnlijk wel een technische tekening en willen meestal graag helpen.

gr peer

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Peer,of iemand die me helpen kan.
ben nog steeds met de versnellingsbak bezig,bak uit elkaar gehad en div lagers vernieuwd,storing nog steeds aanwezig,vandaag naar een dealer geweest en die dacht aan het verbindings lager van de hoofdas(naaldlager)deze bestaat uit 2 gedeelten,omdat hij het lawaai in alle versnellingen maakt behalve in de 4.maar dat lager heb ik vernieuwd en daar lag het dus niet aan,dus nu denken ze dat waar het naald lager oploopt beschadigd is,maar ik heb er met het blote oog niets aan kunnen zien,dus nu zou ik eigelijk 2 nieuwe assen moeten kopen(duur).Maar nu kan ik ook een versnellingsbak van een 2 liter kopen,weet jij mischien of deze past op een 2.2

vriendelijke groeten,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.