Opel INSIGNIA SPORTS TOURER: Versnellingsbak maakt geluid bij optrekken in z'n 2

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: A20DTH, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 118

Tijdens het optrekken in zijn twee hoor ik een vreemd geluid, geluid klinkt net alsof een trillend telefoon/of blikje dat net niet lekker zit in bekerhouder om maar wat te beschrijven.

Wat kan dit betekenen? ... Is zijn twee te merken, bij volbelast.
Andere versnellingen niet gemerkt. Achteruit gaat prima, schakelen in overige versnellingen voelen normaal/solide aan. Dank. Insignia 2.0 CDTI 160 PK - F40 bak.

Net even andere test gedaan: stationair gas geven niks geks, prima.
Ook met handrem op, in zijn 1 of 2, handrem op en optrekken. Hoor ik ook niks vreemds.

opel123abc

Geplaatst door opel123abc (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Waarschijnlijk komt het geluid van de bediening van de versnelling. Een speling welke zich openbaart als het handel in de positie van de 2e staat.
Alvorens je tot demontage overgaat zou ik eerst maar eens uit de buitenkant zo veel mogelijk speling opheffen. Soms is het verpakken in vet voldoende.

opeI123abc (0), 5 jaar geleden

Hi Cor,

Dank voor uw bericht, word zeer gewaardeerd.
Mag ik vragen wat u bedoeld met "een de buitenkant zo veel mogelijk spelling opheffen/soms is het verpakken in vet voldoende"?

Bedoelt u daarmee, dat ik het lederenpook losmaak? En dan daar wat vet moet plaatsen? Dank u wel!

opeI123abc (0), 5 jaar geleden

[quote=corvanjaarsveld]Waarschijnlijk komt het geluid van de bediening van de versnelling. Een speling welke zich openbaart als het handel in de positie van de 2e staat.
Alvorens je tot demontage overgaat zou ik eerst maar eens uit de buitenkant zo veel mogelijk speling opheffen. Soms is het verpakken in vet voldoende.[/quote]

Vergeten je te quoten

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

De oorzaak van het trillen van de bediening van de versnelling zit in de versnellingsbak. Dat is normaal... Als je wilt weten wat er precies mee trilt? en geluid maakt, kun je tijdens het trillen de bediening beetpakken en wat druk uitoefenen in verschillende richtingen. Is het geluid dan verdwenen? bingo. Dus eerst vaststellen welkeverbinding trilt. Denk er om Rubber en gewoon vet houden niet van elkaar. Wit vet is meestal veilig. Vet is een combinatie van smeermiddel en een drager. Ik ken de Opel niet, dus wat je moet demonteren om iets te zien weet ik niet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.