Opel Astra: versnellingsbak mechanisme opel astra f

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

goede middag alle forum gebruikers,

ik zit met een heel raar probleem.
het is namelijk zal eerst de situatie even proberen te schetsen:

ik heb van de versnellings bak het bovenste deel dus waar het mechanisme aan zit uit de versnellings bak gehaald.Die moest ik er even uit hebben om de motor te kunnen laten zakken.Na alles weer op hun plaats te hebben gezet kan ik helemaal niet meer schakelen, en als ik hem in de vrij zet staat ie in de achteruit.Nou heb ik me ook laten vertellen dat ie in 2 versnellingen tegelijk staat.Dat wil zeggen als ik hem bijv in de 1 zet en laat de koppeling komen dan begint ie te sissen en wil ie uit gaan slaan dat doet ie dan in alle versnellingen.

nu is mijn vraag: in de versnellingsbak zitter verschijdende "schuifjes" maar hoe moeten die staan als ik het mechanisme weer terug plaats.En als dat gelukt is hoe stel ik dan het mechanisme af, had iets gehoord over ergens een pen van 5 mm in doen en bij de pook ook zoiets maar hoe gaat dat nou in z'n werk??

hoop dat jullie mij kunnen helpen alvast bedankt daarvoor

mikemasters

Geplaatst door mikemasters (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je hebt inderdaad waarschijnlijk die deksel niet juist gemonteerd en staat de bak in 2 versnellingen.
Deksel weer loshalen en de schakelgaffels netjes naast elkaar zetten. Tijdens montage v/d deksel opletten dat de gaffel v/d achteruit goed op de plek komt.
Als de deksel goed zit, kun je met de hand schakelen.
Afstellen pook: klem aan de schakelstang los ( bout 13 mm) bak in vrijstand zetten, pook in de auto ook op de plek van de vrijstand zetten tussen 1 en 2. Dan klembout weer vastdraaien.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.