Opel Astra: versnellingsbak uitbouwen

Bouwjaar: 1991

Ik hen laatst redelijk goedkoop (denk ik ) een astra station gekocht een ding viel me al op en dat was dat de bak wat schokt en geluid maakt, nu hem ik een goede bak gevonden ('93 met 100k er op, en deze wil ik er natuurlijk zelf onder gaan leggen.. Heeft iemand tips waar ik op moet gaan letten? Is het redelijk te doen?

Ik denk nl.
-aandrijfassen los
- motor steun (die aan de bak zit ) los, blok ondersteunen
-koppeling en pookstang los
-Bouten uit de bak
-en er uit trekken die bak?

Of moet er veel meer gebeuren?

etienne2954

Geplaatst door etienne2954 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ook de startmotor demonteren! (de plus zijde accuklem los) bak-olie aftappen (anders wordt het een smeerboel) nadien vullen met schone olie..

overgens! heb je een brug tot je beschikking ? indien dit de eerste keer betreft lijkt mij dit geen klusje voor op de vlakke vloer!

paul,

etienne2954 (0), 18 jaar geleden

Dankje! ik heb helaas geen brug maar kan de wagen ongeveer 60 cm van de vloerkrijgen en met 2 man sterk moet dit toch te doen zijn. Ik heb de ruilbak vandaag gehaalt en er even snel naar gekegen en inderdaad bij het kijken allen al liep de olie eruit.
Ik kon zosbel ook geen aftapplug en vul plug vinden.
Wee jij zo waar ik die op de bak moet zoeken?

tijne (0), 18 jaar geleden

startmotor hoeft er niet uit kan blijven zitten.

als je aan de linkerkant de veer poot er ook even uit haalt (moet toch bijna hellemaal er uit om de aandrijf as er uit te krijgen) dan maak je aan die zijde ook het sub vreem even los (3 bouten) en dan kan je de bak er zo tussen uit trekken.

is goed te doen op straat maar zet de auto wel op asstunen en of blokken neer dus neit op de krik en verder als je het op je gemak doet doe je er ongeveer een 4 uur over uit en in bouwen.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.