Opel Corsa: Versnellingsbak zit vast/ schiet eruit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn vriendin heeft een probleem met haar versnellingsbak. Wanneer ze de tweede versnelling selecteert en vervolgens door wil schakelen naar een andere versnelling, dan lijkt de bak vast te zitten. Of eigenlijk heb ik het gevoel dat de versnelling eruit schiet zodra ze de tweede versnelling selecteert. Ik kan de bak dan ook niet meer op de reguliere manier terugschakelen naar de neutraalstand. Door de pook over rechts naar voren te bewegen kan ik met een beetje gevoel wel weer versnellingen selecteren. Als de bak dan in neutraal staat en ik beweeg de pook in de neutraalstand naar links (zonder dus een versnelling te selecteren), dan lijkt het alsof er iets terug gezet wordt. Als dat 'iets' terug gezet is, dan kan ik vervolgens ook weer de tweede versnelling selecteren en werkt de bak voor eventjes weer naar behoren. Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

harmdegraaf

Geplaatst door harmdegraaf (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat er een selectie arm los zit. Hopelijk aan de buitenkant.. Iemand bij stilstaande auto de pook van 1 naar 2 laten bewegen en kijken of deze beweging zonder speling correct verloopt tot aan de bak.. Daarna hetzelfde doen in vrij van links naar rechts...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.