Opel Ascona: Vervangen automaatbak

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Kan iemand mij vertellen of een automaatbak van een opel Vectra A past in een Opel Ascona C van 1981??
En indien ja, wat zijn dan de aanpassingen die ik nog meer moet doen??

oldliefhebber

Geplaatst door oldliefhebber (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Ascona? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk niet dat dit gaat passen. d Nog afgezien van de pasvorm van de bak aan het motorblok ( 1.6 Ascona en 1.8 Vectra ) en de ophanging wordt de bak van een ascona is mechanisch geregeld en van een Vectra wordt mede aangestuurd door o.a. de ecu.
Bekend is inderdaad wel dat de automaatbakken van de C-Ascona niet zo heel best waren, daarintegen die van de Vectra juist goed.
Wat is het probleem?

Gr.

oldliefhebber (0), 16 jaar geleden

De automaatbak heeft altijd perfect gefunctioneerd. Dat doet hij nu nog, bij normaal rustig rijden. Maar zodra ik er druk op ga zetten, power ga vragen, lijkt het alsof de tandwielen "doorschieten".
Misschien speling op de lagers?? Maar zijn deze zo te vervangen of is het makkelijker om de hele bak te vervangen??

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als "leek"moet je hier niet aan beginnen,maar zit dit wel en de bak , draaid er geen aandrijfas door de spiebanen heen?

Hans

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het meest voorkomende probleem bij deze bakken was het scheuren van een soort trommel waarin een aantal koppelingvoeringen liggen opgesloten. Door zit scheuren kreeg je " slip " in de bak met het gevolg dat A. de auto in 'n bepaalde versnelling weinig snelheid verhoogde of B. de auto soms helemaal niet meer van de plek kwam.
Revisie van de bak is uit ervaring de beste oplossing, niet in 1e instantie de meest goedkope. Met een gebruikte bak loop je hetzelfde risico. Mocht je een gebruikte bak willen aanschaffen: kijk goed naar de gegevens op het typeplaatje. Er zitten diverse soorten onder. En zorg altijd dat de koppelomvormer erbij is en er in zit.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Ascona of stel zelf een nieuwe vraag.