Opel Vectra: Vervangen verlichting achter ecc

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.8XE1

Wie weet hoe je de verlichting achter de digitale uitlezing van de aanjager in het paneel van de automatische klimaatregeling (ecc) kan vervangen? De waardes (A, 0, 1, 2, enz) zijn nog vaag zichtbaar.
Ik heb van de garage begrepen dat je de halve middenconsole moet demonteren, dit lijkt mij overdone.

ReneeI

Geplaatst door ReneeI (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beeper (0), 16 jaar geleden

Haal de sierkap om de radio en ecc voorzichtig los door hem met een schroevendraaier naar voren te wippen.
Hij zit stevig vast dus je moet een beetje trekken om hem los te krijgen, er kunnen een paar bevestigingsoogjes afbreken maar dat heeft bij mij nog niet voor problemen gezorgd.
Hierna de 2 schroeven waarmee de ecc vastzit losdraaien en de ecc iets naar achteren drukken, er zitten onderaan de ecc namelijk 2 kunstof pennen die je uit de gaten moet drukken.
Hierna kun je met een beetje schuiven de ecc naar voren halen.
De kabels die aan de ecc zijn net iets te kort om goed bij de lampjes te komen, dus ik haal dan de grote zwarte stekker los zodat ik goed bij de lampjes kan.

Vervang wel alle 4 lampjes zodat je niet alles nog een keer moet loshalen omdat er na een tijdje weer een lampje stukgaat.

groeten
Anton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.