Opel Corsa: Vloeistof bij wielnaaf linksvoor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2l

Hallo,

ik heb een vraagje over deze auto. Gisteren een stukje gereden in het warme weer, ongeveer 70 km heen. Kwam na een aantal uren terug bij de auto en zag dat er bij de linkervoorwielnaaf (vanuit de bestuurderspositie gezien) vloeistof leek uit te lopen. Dit was eerder waterig/olie-achtig als vettig. Zelfde stukje weer terug door een behoorlijke regenbui. Thuis aangekomen en na een uurtje nog eens gekeken, niks te zien. Volgende ochtend ook gekeken maar weer niks.

Nou is mijn vraag:
Kan er daar wat waterigs/olie achtigs uitgelopen zijn dat nu mist en in de toekomst problemen gaat geven? Ervan uitgaande dat er niet een hond tegenaan heeft staan urineren :-). De auto maakt (nog?) geen vreemde geluiden of iets dergelijks.

Met vriendelijke groet!

Zaristos

Geplaatst door Zaristos (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 10 jaar geleden

Ik zou als ik jou was in elk geval het remvloeistofniveau even in de gaten houden, kijk ook of de remslangen schadevrij en niet verdroogd zijn. Ook het niveau van de koelvloeistof checken (bij koude motor).

suc6
Peter

Wimski (0), 10 jaar geleden

Als ik jou was zou ik even naar je Ashoes (homekineethoes) kijken
Als deze gescheurd is komt je homekineet vetvrij te staan en zal dus hard slijten

Zaristos (0), 10 jaar geleden

Ik heb het bovenstaande gecontroleerd zo goed het gaat. Volgens mij was het toch eerder een hond.

Remvloeistof niveau is goed. Aan de achterkant van het wiel gekeken maar daar was verder alles droog. Ook heb ik die hoes bekeken maar daar zitten verder geen beschadigingen op of vloeistof/vet resten. Ook natuurlijk iedere keer in de gaten gehouden na het rijden en een tijdje stil laten staan, maar dus niks meer gezien.

Waarschijnlijk heb ik begin komende maand zekerheid als de auto voor APK en onderhoud naar de garage gaat. Dat zal ik hier dan nog laten weten.

Iig alvast bedankt voor de tips :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.