Opel MERIVA-A 2003: Vocht en airco

Bouwjaar: 2003

AL twee jaar irriteer ik mij aan het beslaan van mijn ruiten wanneer de herfst zijn intrede doet, lijkt een Opel probleempje te zijn heb ik mij laten vertellen. Nu is ook de airco defect, een dure grap. Volgens de Opel dealer is de aircocompressor spoel defect. Dit bleek na de APK waarbij ik vroeg om naar de airco te kijken. Als ik nu de auto instap op een regenachtige dag is het net of er een kudde honden in de auto hebben liggen hijgen, het druipt van het voorruit. Nu vraag ik mij af of het repareren van de airo dit allemaal op gaat lossen. Dat vocht probleem had ik ook toen de airco nog wel werkte, alleen niet zo erg. Kan zijn dat de airco toen ook al niet best was, dat zou kunnen. Maar voordat ik 500€ investeer in een relatief oud wagentje wil ik eens vragen aan hen die er verstand van hebben wat in deze situatie verstandig is. Veiligheid staat voorop uiteraard. 's avonds rijden met rondom beslagen ramen en een ramenwisser in de rechterhand kan niet de bedoeling zijn.

motnamol

Geplaatst door motnamol , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Een airco werkt inderdaad ontvochtigend , alleen als de temperatuur onder de 4 graden komt zal je airco in eerste instantie niet werken , de ruimte temperatuur zal eerst ruim boven de 4 graden moeten zijn voordat de airco wat gaat doen , je kunt het eens met een vochtvreter kunnen proberen .
Ook een airco of een vochtvreter zal grote hoeveelheden vocht niet weg krijgen , hoe staat de kachel ingesteld , moet in ieder geval niet op recirculatie staan.

    Bedankt voor je input! - motnamol, 1 jaar geleden
    Onder de auto zit een condens afvoer kanaal aan het uiteinde zit een rubber tuitje. Haal deze weg ,het tuintje kan verstopt zitten Waardoor het condens van de airco in de auto terecht komt. Controleer de vloerbekleding bestuurder zijde en passagiers zijde op vocht. Bij mijn Meriva A zat het condens kanaal t uitje verstopt en kwam er veel water uitlopen. Heb toen de vloerbekleding verwijderd en laten drogen in de zon. Nooit geen last van beslagen ramen gehad. - Bennie123, 11 maanden geleden

jopiekees PRO, 1 jaar geleden

Is je paravanbak niet gewoon verstopt?

gerritdezundapper, 5 maanden geleden

Hoi Motnamol, ik ben ook een trouwe meriva rijder uit 2004
Dashbord kastje verwijderen daar onder zit de kachel de klep van lucht buiten of binnen re circulatie is afgebroken.
Heb ik ook gehad levensgevaarlijk in de winter,

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.