Opel corsa c: voorruit blijft wazig, bij vocht en regen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Hallo, wij hebben sinds een half jaar een opel corsa 1.7 dti uit 2003. Leuke auto, rijdt goed. Maar, als je s'ochtends wegrijdt, en je voorruit is vochtig maar zeker als het regent, hebben wij een groot probleem. Je ziet echt bijna niets. De ruit blijft wazig, alsof er een filmlaagje op zit. We hebben al heel veel geprobeerd. Speciale dure produkten, om de voorruit goed schoon te maken en ook nieuwe dure ruitenwissers, terwijl de oude nog niet versleten waren, maar je weet maar nooit.

We gebruiken ook liters sproeimiddel, maar wat we ook hebben geprobeerd, met vocht en water, blijft ondanks het wissen en bovenstaande, de ruit heel wazig, je kan niet goed naar buiten kijken, heel vervelend. Dit is niet zo met de achtterruit.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn en moeten wij zelfs misschien overgaan op het kopen en plaatsen van een gehele nieuwe voorruit? Is dit iets wat de garage die ons de auto verkocht, had kunnen weten?

met vriendelijke groeten.

Onder

Geplaatst door Onder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

wellicht wordt deze auto regelmatig door de wasstraat gereden? het gekozen programma voorzien van wax of hotwax?

een ruit goed ontvetten lukt het beste met pure amoniak....

Onder (0), 17 jaar geleden

Dag Arie, bedankt voor je bericht. Nee, wij gaan nooit door de wasstraat en gebruiken ook geen wasmiddel voor het raam, waar wax inzit. En met pure ammoniak hebben wij ook al geprobeerd.
Ik twijfel er dan ook sterk over, of het wel vet is. Het is in ieder geval iets wat wij nog nooit met een andere auto hebben meegemaakt.

roetert (0), 17 jaar geleden

De binnenkant poetsen met glassex en een nieuw interieurfilter plaatsen

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

glassex...................leuke vette derrie is dat, ...leuk als je van een glanzende ruit houd..

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zou eens kunnen navragen bij andere eigenaren van dit type auto ( of bij 'n dealer ) en misschien dan zelf kunnen zien of die dat effect ook hebben. Je kunt dan in ieder geval vaststellen of het 'n incidenteel geval is of niet.
'n Ouderwets maar wel effectief middel om ruiten schoon te krijgen is: gewoon met 'n (oude) krant de ruit poetsen.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.