Opel Zafira: vraag voor vriendin van mij

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo techneuten,

Ik heb een vraag voor een vriendin van mij:
Zij heeft een opel zafira. Gisteren wilde ze de auto starten en hij starte niet direct, sleutel er uit en opnieuw, toen starte hij wel maar wilde niet achteruit. Weer stilgezet en toen ze starte hoorde ze een tikkent en kloppend geluid. Ze schrok nog al en dacht zet hem even stil wacht even en start hem dan weer. Wat blijkt hij starte gewoonweg helemaal niet meer

Wat is hier het probleem, en wat zou het eventueel gaan kosten.

Weet iemand dit

athame

Geplaatst door athame (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Accu leeg cq. defect. Het geluid wat je hoort is de startmotor die onvoldoende stroom krijgt. Accu laden maar vernieuwen is wellicht een betere optie. Heeft overigens niets met het niet achteruit willen gaan te maken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat nu als je er een auto met startkabels aanhangt, slaat hij dan wel aan ?

Als je een multiemeter hebt, meet dan eens de spanning van de accu, laat iemand de auto starten en kijk tijdens het starten hoever de spanning weg valt, hij zou niet onder de 10,5 mogen uitkomen, anders is de accu slecht of leeg.

Maar het verhaaltje met het achteruit rijden snap ik niet helemaal, liep de auto op het moment en stond deze in de achteruit maar kwam niet van de plaats toen ze de koppeling op liet komen ? Of liep de motor maar 'blokkeerde' de achteruit vesnelling ?

Gr Stefan

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Wat nu als je er een auto met startkabels aanhangt, slaat hij dan wel aan ?[/quote]
Maar dan wel ECHTE startkabels gebruiken met een koperen binnendraad zo dik als een vinger en niet van die weggeefdraadjes van € 4,95 bij de Halfords. Want daarmee start de auto ook niet.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nee idd, daar worden de kabels rood gloeiend van..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.