Opel Astra: Vraagje antenne van 3-deurs Astra F

Bouwjaar: 1993

Hallo,

Omdat de antenne op mijn Astra F (1993, Tailgate, 3-deurs) verbogen is en verder toch niet te goed was, wil ik 'm maar eens vervangen.

Nu heb ik verder nauwelijks verstand van al die dingen, dus vandaar mijn vraag... Ik heb bij de Halfords gekeken, en daar hebben ze allerlei universele antennes van 15 euro ofzo. Maar mijn probleem is dat de bij Astra F (i.i.g. de 3-deurs) de antenne op een nogal scheef stukje carrosserie naar buiten komt:
[img]http://www.joosthoevers.nl/antenne_astra...[/img]

En al die universele antennes komen onder een veel kleinere hoek de auto uit:
[img]http://www.joosthoevers.nl/antenne_unive...[/img] (lekker getekend, maar het idee is duidelijk )

Mijn vraag: is het mogelijk om zo'n universele antenne op mijn Astra F te zetten? Wel zo prettig als dat kan, want dan heb ik gewoon een nieuwe i.p.v. een tweedehands ofzo.

Verder nog: de meeste antennes zijn elektrisch. Dit lijkt me vanwege hangjeugd wel erg prettig, maar dan schijn ik een blauwe of blauw-witte draad helemaal door te moeten trekken vanaf de radio naar de antenne. Is er geen andere optie, zoals het aansluiten op de verlichting (ik rij toch altijd met licht aan), of geeft die blauwe / blauw-witte draad alleen één pulsje bij het aan- en uitgaan i.p.v. continu stroom zoals bij de verlichting?

Alvast heel erg bedankt,
Jozzy

PS: Als jullie zeggen dat een soort binnen-antenne (achter je voor- of achterruit) ook prima is en makkelijk aan te leggen, vind ik dat ook best, zolang het 'gaatje' in de carrosserie dat achterblijft maar goed te 'vullen' is.

Jozzy

Geplaatst door Jozzy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jeroen-opel (0), 17 jaar geleden

Persoonlijk zou ik gewoon naar de dealer gaan om een andere antenne te halen, dit is de mooiste oplossing, het is een niet al te moeilijk klusje om te vervangen, gewoon even de tijd voor nemen, en goed kijken hoe het nu zit..
maar als je een nieuwe elektrische antenne erop wilt zetten ben je en veel meer geld kwijt voor de koop van een nieuwe en je hebt nog een hele klus bij het aansluiten van de kabels. maar de optie om het via het licht te schakelen is nog helemaal niet zo stom als je altijd met licht aan rijd.

maar ik zou gaan voor de gewone nieuwe originele anteen van de dealer, niet de goedkoopste maar zeker wel de mooiste en beste oplossing.

succes
Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.