Opel Kadett: Vreemd geluid vanuit de band of wiel

Bouwjaar: 1989

Als ik rijd hoor ik linksvoor een vreemd geluid, net of de band aanloopt, of dat ik rijd met een zachte of lekke band. De spanning van de band is 2.4 bar, dus hard. Het is een beetje floppend geluid. De frequentie van het geluid neemt toe met de snelheid (niet de toonhoogte die veranderd, maar het aantal geluiden per seconde).
Het geluid is opeens onstaan, of was zo zacht dat het me niet is opgevallen.
Ook blijft het geluid tijdens het remmen.

Hoop dat iemand me snel een antwoord kan geven, morgen moet ik namelijk naar een evenement in duitsland. En zou graag weten of het veilig is om te gaan!!

Bedankt alvast!!

Flying

Geplaatst door Flying (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

ik denk dat je wiellager langzaamaan kapot aan het gaan is. als het geluid niet al te gek klinkt dan kan je die rit wel maken maar als het beangtigende vormen aanneemt dan z.s.m. laten vervangen. ik heb met een ford escort bijna 3/4 jaar met een verrotte wiellager gereden voordat ik wist wat het geluid veroorzaakte.

een gecupte band is ook mogelijk. gecupt is je band als hij erg ruw aanvoelt als je er met je hand over het loopvlak beweegt. normaal voelt de band glad aan.

gr.
martin.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou idd ff kijken naar je voorbanden, of deze glad aanvoelen en of dr geen vlakke plek aanwezig is op de banden. Als je iets uit wil sluiten kan je altijd ff het reserve wiel pakken immers en testen...

Ook zou ik kijken of de beide willen ff licht of zwaar rond draaien en kijken hoe warm ze beide worden na een stuk rijden...

Flying (0), 19 jaar geleden

Het is geen zoemend geluid, dus zelf vraag ik het af of het door me wiellager komt. Ik heb helaas geen reservewiel van de zelfde soort (zitten sportvelgen onder met brede 195 banden). Zou het door me bandenspanning kunnen komen, deze heb ik laatst verhoogd van 2.0 naar 2.4 bar voor en 2.6 bar achter. Ik voelde ook niks geks aan de band, wiel loopt wel wat zwaarder dan het rechterwiel.

Flying (0), 19 jaar geleden

Net de bandenspanning weer verlaagd, maar heeft niks uitgemaakt het geluid blijft. Je voelt ook een klein hobbelen in de auto, dus het is net of er een bobbel op het wiel zit. Maar bij inspectie van de band heb ik niks kunnen ontdekken.

Misschienn is het geluid beter te omschrijven als "een helipkopter waarvan de rotor ronddraaid".

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij maken lagers alleen lawaai en veroorzaken geen hobbeltjes...

Het canvas binnenin de band gaat wellus stuk en dan krijg je een bobbel op de band of een vlakke plek waardoor je ook een geluid en een hobbeltje krijgt tijdens het rijden.

Je kan je reserve wiel er wel omleggen hoor, achterom dan en dan voorom een brede velg, als het geluid/hobbeltje er dan nog is... maar ik denk het niet.
Heb al vaak banden gezien met hobbels/bobbels, vlakke en (gecupte) verhoging vandaar...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.