Opel Astra: vreemde aanleg gasinstallatie

Bouwjaar: 1994

Bij de astra van een collega hebben ze de verdamper rechtstreeks op de inlaat aangesloten.De originele regelunit wordt niet gebruikt er zit een pijpje met een stelschroef tussen. Heeft iemand een idee wat zo'n regelunit die tussen de verdamper en de inlaat zit moet kosten.

Want op dit moment brand de motormanagment lamp constant als er vermogen gevraagd wordt,. We hebben de lambda en de klopsensor al vervangen.Maar denken het nu in de regelunit te moeten zoeken.
de astra is van 1994

alvast bedankt voor het meedenken

jvdong

Geplaatst door jvdong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als het motormanagementlampje brand, dan is er dus een foutcode -> deze eerst maar eens uit laten lezen, dan heb je in elk geval een idee in welke richting je het moet zoeken.

Rijdt de auto ook slechter als het lampje brand?
En brand het lampje ook als je op benzine rijdt en vermogen vraagt?

Mistral (0), 18 jaar geleden

Volgens mij is dat een oude Landi-Hartog LPG installatie, met de stelschroef kun je de gastoevoer/CO2 gehalte regelen. Deze kan niet verslijten of kapot gaan, dus hoeft ook niet vervangen te worden. Met de stelschroef op de verdamper kun je het stationaire afstelling regelen, gewoon verdraaien tot ie op z'n moois loopt. Laat je niet verleiden om de membramen zelf te vervangen, geld kwijt en motor krijg je niet meer aan de praat. Kun je de verleiding niet weerstaan koop dan een 2de handse op en ga daar mee experimenteren.

jvdong (0), 18 jaar geleden

Kasper : volgens de dealer kloppen de waardes w\van de klopsensor niet omdat de lpg-installatie is omgeleid. Zij denken dat de regelunit omgeleid is omdat deze kapot zal zijn geweest, bij stationair draaien is alles in orde bij meer vermogen gaat het lampje branden en loopt de auto in een nood-programma

Mistral : op de verdamper staat Opel ik denk dus dat het een Koltec installatie is .de officiele regellaar waar een stelmotortje in zit die konstant de gastoevoer regelt is buiten werking, nu zit er idd een regelaar tussen met een stelschroef, maar omdat de auto verkeerde waardes ontvangt schakelt hij over op het noodprogramma.

weet iemand wat zo'n officiele regelunit kost?????

tijne (0), 18 jaar geleden

even op onderdelenlijn.nl zetten hoor je het vanzelf

gr tijne

jvdong (0), 18 jaar geleden

stond al op de onderdelenlijn maar helaas nog geen reactie. en de dealer kan geen nummer vinden ,en dus verder weinig beginnen , pffffff

tijne (0), 18 jaar geleden

ik weet neit welke dealer je heb maar dan zou ik is een andere proberen want meot te vinden zijn lijkt mij.

gr itjne

VG392 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jeroen,

De redding is nabij.
Ik heb namelijk alle onderdelen voor deze installatie liggen.
Tenminste als het de installatie is die ik denk dat het is.(Koltec / Necam)
Stuur mij even je email adres zodat ik je wat foto's en documentatie kan sturen.(k.h.verhulst@home.nl)
Het best is als je even langs komt met de auto zodat we het probleem kunnen opsporen en eventueel meteen in orde maken.
De kosten zullen niet het probleem zijn denk ik.
Ik neem aan dat alle originele onderdelen er ook nog in zitten.

Groeten,

Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.