Opel Vectra: Vreemde lucht waarneembaar in auto via de blower, vanuit de moto

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Dag beste mensen,

ik heb een vraag over het volgende;

Sinds vrijdag een eigenaar van een opel vectra uit 1996, een 1.8 16V hatchback, benzinemotor.

Fijne auto, rijd goed maar het volgende valt me op; tijdens het rijden wanneer de blower draait dan ruik ik iets van een licht "verbrand" plastic luchtje, bijna geluikend op uitlaatgas. Niet erg sterk maar wel duidelijk genoeg
waarneembaar om dus op te vallen.

De temperatuur van blijft wel netjes ronde de 90, ook geen verdere vreemde geluiden waarneembaar, geen rook onder de motorkap of anderzijds, geen uitlaatgassen met blauwe kleur.

De auto heeft wel ongeveer 1,5 a 2 maanden stil gestaan in de showroom.

Op de motor niets te zijn als ik de kap open heb direct na het rijden, wel vind ik dat de motor toch ietwat warmer is vergeleken met vorige auto's (ford mondeo, chrysler voyager, golf 2, enz.)

Dit ook aan een collega gevraagd welke zelf een gelijke auto gehad heeft, deze gaf aan dat de motor van zijn auto altijd iets aan de warme kant was en dat hij ook hetzelfde "vreemde" luchtje had in de auto tijdens het rijden,
hij heeft wel zonder problemen hiermee diverse jaren gereden en nooit verdere motorieke problemen gehad.

Mijn vraag is dus; is dit een opel vectra kwaaltje, of moet ik gaan zoeken andere oorzaken, bijvoorbeeld lekke pakkingen of dergelijk nare dingen?.

Bij voorbaat dank,

Groeten Elwoodje

Elwoodje

Geplaatst door Elwoodje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Ziet de motor er niet opvallend schoon uit? Misschien ruik je wat conserveringsmiddel of reiniger . Houd bij deze motor goed de vervangingstermijn van de distribitie aan . Over de motortemperatuur zou ik me in jouw geval geen zorgen maken. Vocht in de olie is het laatste wat je wilt . Groeten en succes met je aankoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.