Opel zafira: Wanneer distributieriem vervangen

Bouwjaar: 2001

Hallo webmaster,
ik weet niet of eerdere pogingen om een bericht te versturen zijn aangekomen, daar er wat vreemde dingen gebeuren op mijn PC gebeuren (verdwijnen van bericht na muisklikken) waardoor ik niet weet wat er gebeurt met een half opgemaakt bericht. Ik probeer het nog een keer, mochten eerdere berichten wel zijn aangekomen dan bied ik mijn excuses aan voor de overlast.

Onderwerp: vraag aan Opeltje : op 22 november 2003 antwoord jij op de vraag 'Wanneer D-riem vervangen' van Ab van Duijn dat de D-riem elke 60.000 km vervangen moet worden. Het instructieboekje van mijn Zafira geeft echter aan dat de D-riem elke 90.000 km vervangen moet worden. Mijn Zafira is van bj. feb. 2004 en heeft een Z1.8XE motor.
Vraag : wat is juist ? 60.000 of 90.000 km.
Heeft Opel voor mijn model/type een modificatie doorgevoerd, waardoor de vervangingstermijn verhoogd is ?

Een andere vraag betreft de stuurinrichting. Wanneer de buitentemperatuur boven de 20 C. komt dan begint de stuurinrichting te kreunen alsof er een rubber te strak draait in een of ander huis. Het geluid lijkt bij het stuur of de stuurstang weg te komen (dus in het interieur). Weet je wat dit is en hoe en waarmee kan ik e.e.a. doorsmeren ?

Bvd,

Fred Prins




FP

Geplaatst door FP (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

een zafira van 2001..60.000 km of 4 jaar.

de 2004 modellen schijnen anders te zijn..maar er is nog een hoop onduidelijkheid bij ij over dit feit.

wat het geluid betreft..mogelijk hoor je de rubber mof..waar de stuurstang de auto uitgaat...even inspuiten bied vaak de oplossing. dus even op de knieen en tussen de pedalen zie je de mof wel zitten.

FP (0), 20 jaar geleden

O.k., bedankt voor je snelle reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.