Opel Astra: wanneer remblokken vervangen

Bouwjaar: 1999

Moet je de remblokken pas vervangen als de computer dit aangeeft ?
Ik vraag dit omdat ik bij onze astra geen melding ergens heb gezien en de garage toch de remschoenen heeft vervangen, ik vraag me af of ze in deze slechte tijden niet gaan zoeken naar werk, ze wilde ook al de distrubutieriem vervangen die er pas 20.000km op ligt (ja dit is een opel dealer) onder de smoes we konden geen historie ervan vinden (is er een database als hij vervangen is dat ze op kunnen vragen oid ?)

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo mark.

Hebben ze de remschoenen vervangen??

Zo ja, Rem schoenen zitten in de achterrem (trommelrem), deze hebben geen indicator, dus geeft ook niet aan

Rem indicatoren (indien op de auto aanwezig(boardcomp.)) zitten alleen op de voorremmen.

Als deze auto altijd bij een opel dealer is geweest dan zou dit op te maken zijn uit de computer, en dan zou er een service boekje ingevuld bij de auto aanwezig moeten zijn.

Willem

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit gaat over de rembloken aan de voorwielen, daar zitten toch indicatoren op (astra-G) ?

dupl-u-18739-5dd148bb53aca+Cane (0), 19 jaar geleden

als je je wiel afneemt kun je dat perpect zien hoe dik de blokken zijn. en wanneer je een wiel hebt waarvan de spaken tamelijk open staan is het zelf niet nodig om het af te nemen.
ik weet niet of je daarvoor en melding hebt op het dachboard.
normaal word bij ieder onderhoud de gegevens aangepast

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Als de boordcomputer aangeeft dat je remblokken op zijn moet je ze op zeer korte termijn vervangen.
Als bij een beurt blijkt dat ze nog niet helemaal op zijn maar het zeker niet redden tot de volgende beurt worden ze vaak vervangen.Dit voorkomt dat je tussentijds de werkplaats moet bezoeken. Dus niks geks.Overigens hadden ze best even een belletje mogen geven.
Als er niet na te gaan is wanneer de dist. riem vervangen is nemen veel garages geen risico en adviseren tot vervanging over te gaan.Overigens had in dit geval een belletje wel op z'n plaats geweest

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat belletje over de distrubutieriem is geweest, ze kwamen met een smoesje dat ze geen historie konden vinden over het vervangen van de distrubutieriem terwijl in het onderhoudsboekje van de astra duidelijk staat dat hij bij 66.000 vervangen was(dat heb ik ze dus ook even onde de neus gewreven en toen zagen ze er maar vanaf), volledig onzin om het dus na 20.000 weer te vervangen, waarschijnlijk zaten ze om werk verlegen in deze dure tijden.

Nu is het zo dat volgend jaar de astra 7 jaar oud is en er dus geen mastergarantie meer opzit(kleine lettertjes), dus dan wordt hij naar de goedkope niet opel dealer gebracht, dat scheelt een hele hoop geld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.