Opel Vectra: Wat is een betrouwbare foutcode lezer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19DTH

Heren,

Ik zoek een handheld foutcode lezer. Ik heb op dit forum al heel veel gelezen hierover, en weet ook wel dat er verschillende protocollen zijn.

Aan verschillende forumleden heb ik reeds gevraagd wat een betrouwbaar model zou zijn, maar niemand heeft hier ervaring mee. Ook kreeg ik als antwoord: waarom zou je geld hieraan uitgeven, je kan toch gewoon naar de garage? Ja dat is waar, maar die vragen er ook geld voor (en terecht). De laatste keer had een dergelijke foutcode lezer eenvoudig terug kunnen verdienen. Een Engelse leverancier adviseerde mij deze http://www.talktomycar.co.uk/products/co...
Op Ebay kan je heel veel readers vinden, maar ik waak voor goedkope Chinese import die aan de hand van een eigen lijst een foutcode genereren. Ik wil de originele code uit de ECU.

Bovenstaand model kost op Ebay ca 67,- Maximaal heb ik er 100,- voor over.

Wie heeft de gouden tip?

Gr. Arjan

longdude6634

Geplaatst door longdude6634 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Voor een Opel adviseer ik normaal Op-com. Dat kan je (bijna) alles wat de dealer kan en soms nog wel meer. Draait wel op een laptop, dus die heb je ook nodig.
Valt wel buiten je budget. Maar dan kun je ook het Abs en de Airbag en alle andere systemen uitlezen: http://www.vezerdiagnosztika.hu/index_en...

Voor 100 euro zit je vast aan een goedkope (en meestal onbetrouwbare) scanner voor uitlsuitend EOBD en officiëel zou dat moeten werken op een 2004 diesel.
Maar dan ook alleen en uitsluitend de motor (en indien aanwezig de automatische versnellingsbak) en dan ook nog alleen voor de zogenaamde uitlaatgas-relevante onderdelen. Dan mis je de helft van de foutcodes en kun je slechts heel weinig data zien.

Eerst testen op de auto en dan pas kopen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is wel een illegale versie, Arjan.

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Ja precies, en dat wil ik ook weer niet.

Misschien moet ik maar vrienden worden met een monteur. Ik ben al vrienden met een timmerman, tegelzetter en een stucer maar die hebben geen TECH2 of OPCOM

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=longdude6634]Ik wil de originele code uit de ECU.[/quote]
Soms zitten er ook nog verschillen tussen de codes die je met fabrieks-specifiek protocol (Op-com) en EOBD uitleest.
Probleem met EOBD is in ieder geval de P1xxx codes. Daar heeft een EOBD-lezer geen specifikatie voor, maar Op-com wel.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

die ms 509 krijg je niet voor 67 euro,kost 150.

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Goed kijken.

Omgerekend 73,- (laat ik hem bezorgen bij vrienden in Engeland)

http://cgi.ebay.nl/AUTEL-MAXISCAN-MS509-...

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Maar dan ook alleen en uitsluitend de motor (en indien aanwezig de automatische versnellingsbak) en dan ook nog alleen voor de zogenaamde uitlaatgas-relevante onderdelen. Dan mis je de helft van de foutcodes en kun je slechts heel weinig data zien.

Eerst testen op de auto en dan pas kopen.[/quote]
Maar Oldford, volgens de spec kan deze P0, P2, P3, en U0 codes en specifieke Opel (P1, P3, and U1) codes lezen. Zijn dat niet alle codes?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Lezen ja, maar ook van een tekst voorzien? En EOBD is alleen en uitsluitend het zogenaamde uitlaatgas-relevante deel.
Met Opel-specifiek kun je 2 tot 3 maal zoveel foutcodes te zien krijgen en minstens 2 maal (zo niet 10 maal) zo veel data.

Enne, niet alles geloven wat overijverige verkopers beweren, al helemaal niet op Ebay. Autel staat nu niet echt bekend als een klasse apparaat.
De wervende teksten op E-bay stellen dat het alle 9 (negen) modes van EOBD kent, maar dat zijn er ondertussen al een paar jaar 10 (tien).
Dus echt up-to-date is het zo-wie-zo al niet.

Eerst testen, dan pas kopen.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik heb een tijdje gelden de max scan OE 707 aangeschaft en inderdaad wat oldford zegt,er komt een code te voorschijn en deze code moet je opzoeken (in mijn geval) op auto data,heb je geen auto data of code tabel wordt het toch wel lastig ,bij sommige codés komt er wel wat meer info en gegevens te voorschijn,echter kon ik niet bepaalde renaults uitlezen geen mercedes bmw volvo,dus niet alles goud wat er blinkt,ik zit nu te denken aan snap on mtg 2500 of autel ds 708,nog even info winnen, maar een kollega garagehouder heeft zo'n scanner mtg 2500 van enkele duizenden euro's en komt ook niet overal in,dus wat is wijsheid specifiek voor jou auto of een universele met minder mogelijkheden.maar voor 100 euro heb ik toch wel degelijk twijfels over de functionaliteit van zo'n scannertje.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Robby, Snapon mt2500 en mtg2500 worden niet meer onderhouden en er komen geen updates meer voor.
Dus alleen doen als je hem heeeel goedkoop kan overnemen.

Opzoeken van codes kun je ook op het net. Hier zijn 3 kwaliteits-sites die alle codes (ook die in 2007 geintroduceerd werden) kennen:
http://www.dtcsearch.com (erg goed met vaak een uitleg wanneer de code gezet wordt)
http://www.eobd2.eu/DTCL.asp
http://www.aboutautomobile.com/DTC
En sinds kort heeft Gerrit Speek ook alle nieuwe EOBD-codes in zijn lijst staan (zonder verdere uitleg).

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

kijk eens aan van die update's was ik niet op de hoogte,dank je voor de info weer wat geleerd,en ja dan heb je over een paar jaar weer een achterstand,het is toch wat met dat uitlezen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Tja, het is een apparaat uit de 80-er jaren van de vorige eeuw en de processor die erin zit wordt al zeker 10 jaar niet meer gemaakt.

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Ik ben er nog niet uit, ik laat het nog even bezinken. Misschien dat ik in een vlaag toch nog eens zo'n ding aanschaf. Tot die tijd hopen dat de storing lampjes uitblijven....

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is het adres van de firma Autel:
Autel Intelligent Technology Co. Ltd.,
Rm. 2205-2206, Overseas Chinese Scholars Venture Bldg., Hi-Tech Industrial Park, Nanshan
Shenzhen518057, China
http://www.auteltech.com/

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Thanks Oldford, je hebt me goed geholpen. Topic mag wat mij betreft afgesloten worden.

Gr. Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.