Opel Astra: Wat kan het zijn?

Bouwjaar: 1996

Hoi beste mensen,

Ik heb een Opel Astra x1.6szr uit 1996. Ik ben er net achter gekomen dat ik witte smurrie aan mijn oliedop heb zitten. Waarschijnlijk duid dat op een lekke koppakking. Maar, de auto heeft inmiddels 220.000 km gelopen. Het gekke is is dat ik nooit iets vernomen heb. Geen waterverlies of wat dan ook. Hij heeft wat dat betreft nooit een misslag gedaan. Ik heb de afgelopen tijd wel veel korte afstanden gereden. Kan dat ook de oorzaak zijn dat het niet verdampt ofzo iets? Het is echt een dikke smurrie.
Wie kan mij hier informatie over geven?
Alvast heel erg bedankt.

Autoscooter

Geplaatst door Autoscooter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Je geeft zelf al het antwoord. Veel korte afstanden --> condensvorming in het blok --> witte smurrie onder de dop. Dus geen paniek nix aan de hand.

Autoscooter (0), 18 jaar geleden

Hoi Mistral,

Ik hoop dat je gelijk hebt. Ik zit eigenlijk te twijfelen omdat mijn auto toch al 220d/km heeft gelopen. In ieder geval bedankt voor je berichtje :)

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ga volledig met Mistral mee.

Dit krijg je inderdaad door veel korte afstanden.

als je koppakking eruit zou liggen zou je ook koelvloeistof moeten verliezen.

Willem

Autoscooter (0), 18 jaar geleden

Ik hoop echt dat jullie gelijk hebben. We gaan er vandaag toch voor de zekerheid naar kijken. Ik laat wel ff weten wat het nou precies is.

Greetz :)

Autoscooter (0), 18 jaar geleden

Ik lees hier trouwens ook vaak dingen over een EGR klep. Wat is dat voor iets? (Ja ben een leek op auto gebied)

:)

Martijn7427 (0), 18 jaar geleden

Astradriver,

Geloof Mistral en Willem nou maar. Die mayonaise hebben alle auto's die 's winters veel korte ritjes maken. Heb ik zelf ook elke winter. Na een flink lange rit waarbij je motor goed heet wordt, is het meestal wel over, maar het komt weer terug als je daarna weer korte ritjes maakt.
Kijk ook hier eens: http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Martijn

Autoscooter (0), 18 jaar geleden

Ik denk zeker dat jullie allemaal gelijk hebben. We hebben vanmorgen alles eens op een rijtje gezet en bekeken: De auto blaast iets uit de vulopening voor olie maar niet zo veel dat het olie je om je giechel sputtert. Geen bubbels in het expansievaatje. Uitlaat dampt wel erg maar geen witte rookgordijn. Opening van pijlstok dampt ook niet.

Wat ik wel heb vernomen (heel af en toe en bijna niet hoorbaar) is dat de kachel borreld. Maar das maar even en dat gebeurd nadat ik in de slangen heb geknepen. Daarna niet meer. Dinsdag gaan we olie verversen en een oliefilter. Waarschijnlijk is de thermostaat ook stuk maar alles wordt wel warm. Slangen ook maar de meter loopt bijna niet op met in mijn achterhoofd dat mijn auto al 220.000 km heeft gelopen. :)

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je bedoeld pas 220.000 heeft gelopen:)

Wij hebben een kadett station c16nz die reeds op 350.000km staat, en nog perfect loopt.

c16nz = is in princiepe zelfde motor als x16szr, alleen zit op de szr meer milieu opties.

Dat geborrel uit de kachel komt doordat je in de slangen knijpt er lucht in de kachel radiator komt.

Willem

Autoscooter (0), 18 jaar geleden

350.000 km...dat zijn berichten :). Hoe dan ook, we gaan de auto dinsdag een beurt geven en dan maar kijken hoe het gaat. Heb een paar lange ritten voor de boeg.

Iedereen heel erg bedankt voor uw reacties :)
Groetjes,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.