123 bezoekers online

Opel Corsa c z12xe 2001: Waterlekkage aan bestuurderskant Opel Corsa

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

Ik heb forse waterlekkage aan de bestuurderskant van mijn Opel Corsa-C.
Bij elke regenbui komt er een grote hoeveelheid water de auto binnen.

Het water komt, voor zover ik kan ontdekken, ergens bovenaan bij het linkerpedaal de auto in, onder de isolatiemat. Die zuigt dus helemaal vol.

Zelf heb ik al van alles onderzocht en gedaan.
De 2 openingen voor het afvoeren van het regenwater zijn schoon en open.
Mogelijke gaten in de wateropvangbak, voor zover ik ze heb kunnen vinden, zijn gekit.
De afdichting van de computerkast lijkt ook helemaal in orde. Daar omheen heb ik met de compressor mogelijk vuil weg geblazen.
De afvoer van mijn zonnedak heb ik met de compressor en water helemaal schoon gespoeld.

Als ik een doek op de inwatering bij de ruitenwisser (paravan) leg, is de hoeveelheid water die binnen komt tijdens een bui minder.

Toch komt er bij elke bui weer een grote hoeveelheid water binnen. Ergens moet een groot lek zitten, maar ik heb geen idee waar.

Op de foto zie je de situatie aan de binnenkant van de auto.
Ik heb de isolatiemat verwijderd tot onder de pedalen.
Op het punt waar de balk hout zit komt het water binnen, waarschijnlijk nog iets hoger, vanaf links.

Iemand de gouden tip?

bestuurder

Geplaatst door bestuurder , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

ferdinand, 7 maanden geleden

Je geeft eigenlijk zelf al het antwoord.,"Als ik een lap op de paravan leg komt er minder binnen".
Ik had dit laats bij mijn Jeep.De afvoerleiding naar beneden was gedeeltelijk verstopt.Als het hard regende was mijn hele vloerbedekking nat. Na ontstopping geen enkel probleem meer gehad.
Ferry

    Beste Ferry, Bedankt voor je reactie. Wat bedoel je met de afvoerleiding naar beneden? Waar kan ik die vinden? - bestuurder, 7 maanden geleden

pluto9150, 7 maanden geleden

Heb dit laatst ook met een Corsa gehad, weet voor bijna 100% zeker dat de lekkage aan de bovenkant van de zekeringenkast ligt.
Demonteer de wissers, de plastic afdekking van de parafan, dan zie je tegen de spatbordrand een langwerpige zwarte kast zitten.
Maak alle schroeven hiervan los (torx, dacht 9 stuks) en neem de bovenkant er af.
In de bovendeksel zit een rubber pakking en die is met grote zekerheid vergaan, deze heb ik vervangen en het probleem is opgelost.

    Beste Pluto, bedankt voor je input. Deze pakking is een aantal jaren geleden al een keer vervangen. Omdat het nu om zo'n grote hoeveelheid water gaat, leek het mij daar niet te zitten (het bovendeksel hangt namelijk over de zekeringkast heen, dus het meeste water zou daar langs moeten gaan ipv naar binnen toe). Ik zal het nog wel een keer controleren. - bestuurder, 7 maanden geleden

pluto9150, 7 maanden geleden

Als de waterafvoeren aan beide kanten open zijn, zou ik toch wat aandacht aan die zekeringenkast geven, die lekkage is namelijk een bekend euvel van dat type Corsa.
Sukses, ben benieuwd wat het is, laat het hier dan ook weten.

    De onderkant van deze zekeringenkast is ook verdacht. Inderdaad een corsa c kwaal. Opnieuw afkitten en met ook op de plaat van de pedaaldoorvoer op het brandschot. Ook hier gaat het foam wat moet afdichten lekken. - kampronald PRO, 6 maanden geleden
    <a href="/profiles/Kampronald">@Kampronald</a>: Moet de hele kast er dan uit om de onderkant opnieuw te kitten? En waar kan ik het foam bij de pedaaldoorvoer precies vinden? In de auto, of buiten bij de motor? - bestuurder, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.