Opel CORSA 2011: Storen en wegvallen geluid radio

Bouwjaar: 2011

Beste mensen, sinds kort een storing in de Corsa van mijn vriendin. Een Corsa D uit 2011 met een 1,4 benzine motor.

De radio ontvangst valt regelmatig volledig weg en dan hoor je de dynamo over de speakers. Met de verlichting aan lijkt het probleem erger te zijn. Als op het moment van storen de verlichting schakelaar bediend heeft dit invloed op de storing op dat moment. Dan word het minder of is zelfs weg. Alles is orgineel aan de auto. Dus geen led-verlichting of xenon gemonteerd. Ook geen versterkers of rand apperatuur aan de radio. Het is de orginele opel radio die erin zit. Mijn idee zelf was een probleem in de dynamo? Of iets met slechte massa vd radio. Ik kan geen gelijke klachten vinden op verschillende forems dus hoopte dat iemand hier er mee bekend was.

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Fred. (0), 4 jaar geleden

Probleem ondertussen gevonden. Bij alleen contact aan zonder draaiende motor geen storing. Zodra de verlichting dan op stads/dim licht zette direct storing. Geen storing als alleen de Drl ingeschakeld was. Orgineel van fabriek. (En bij draaiende motor) Dus een voor een lampen gecontroleerd. Bleek de kentekenplaat toch led verlichting te bevatten. Deze toen los gekoppeld en storing weg. Normale gloeilampen erin gedaan en storing bleef weg. Toch interventie van niet orginele led-verlichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.