Opel Astra: waterlekkage aan bijrijderskant

Bouwjaar: 2000

Hallo

Sinds kort komt er aan de bijrijderskant (vermoedelijk) water naar binnen gedruppeld.
Waar kan dit aan liggen?

M.

M&M

Geplaatst door M&M (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

controleer is of je koelvloeistof kwijt raakt?
zo ja is je kachel radiateur lek en zo nee is het het makkerlijkste om in de auto te gaan zitten en iemand met een tuinslang er buiten.

gr tijne

kasperht (0), 18 jaar geleden

Is het niet een verstopping onder de parafaanplaat aan de bijrijders kant? Maar inderdaad is het het handigst zoals Martijn zegt: gewoon even met de tuinslang erop spuiten en dan kijken wanneer het lekt.

biomus (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet wat een parafaanplaat is, maar ik heb ook zoeiets gehad. De auto stond iets op een helling (rechterkant lager) en kreeg dus ook natte plekken aan de rechter kant, als het flink had geregend. Nu was bij mij het probleem, dat de afvoer aan de rechter kant verstopt zat. Hierdoor kwam door de ventilatie kanalen water nar binnen. Het is maar een tip, maar je kunt het snel en makkelijk controleren!

Suc6, Bio

kasperht (0), 18 jaar geleden

Hoi Biomus, we bedoelen hetzelfde volgens mij. De parafaanplaat is die plaat onder de ruitenwissers waar ventilatielucht naar binnen komt....en daar willen zich nog wel eens bladeren (of andere troep) verzamelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.