Opel Vectra: Wegligging

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Vectra B sedan van 2001 met 17" LM velgen en goodyear banden 215/45. Als ik nu met redelijke snelheid (+/- 100 km/h) op een bochtige weg rijd, heb ik het idee dat de auto wat zwabbert. Hij ligt niet lekker stabiel op de weg. Tevens staat mijn stuur lichtelijke scheef als ik recht rijd. De auto trekt niet naar links of rechts als ik gewoon rechtdoor rijd of met remmen of optrekken. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen.

rene9550

Geplaatst door rene9550 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opc8275 (0) PRO, 20 jaar geleden

gewoon de originele wielen monteren , het mag toch niet voor de keuring zo'n grote wielen !!

rene9550 (0), 20 jaar geleden

De auto is net gekeurd en er gewoon door heen gekomen dus dat klopt niet wat je zegt

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Je mag zeker grotere wielen erop leggen. Alleen het rijcomfort wordt soms iets slechter. Immers, grotere velgen vereisen dunnere banden (de wang dan he ). Dus je zult ietsjes slechter geveerd over de weg gaan. Het is maar net wat je wil. bij droog weer is zo'n sportband super voor de wegligging, bij vries en nat weer juist weer minder. (Druk is lager dan bij een smallere band). Als je banden niet goed gebalanceerd zijn, heb je inderdaad het probleem dat de auto zwabbert. Tevens kan het stuur gaan trillen. Weet niet of je de banden nieuw erop hebt laten leggen, want dan zouden ze toch goed gebalanceerd moeten zijn.
Verder heeft de scheve stuurstand te maken met het uitlijnen. bij uitlijning wordt ook het stuurwiel recht gezet. Met andere woorden: De wielen worden in een rechte vlucht gezet, het stuurwiel wordt daarop aangepast.

Gr.
Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.