Opel Corsa 1.5 TD: Welke waterpomp past wél?!

Bouwjaar: 1996

Momenteel de waterpomp van mijn corsa vervangen. Maar de nieuwe pomp past niet. De besteld pomp is origineel opel en besteld o.b.v. chassisnummer. Ook de twee andere pompen die voor de X15TD motor worden geleverd passen niet. De behuizing van één van de pompen past wel (schroefgaten komen overeen met motorblok en poelie past er ook op), maar de rotor in de kapotte pomp heeft een kleinere diameter dan deze pompen waardoor de nieuwe pomp niet kan draaien...Zelfs bij opel worden ze er gek van, die hebben geen idee wat er aan de hand is.

Nu heb ik 2 vragen:

-Heeft iemand dit ooit meegemaakt en hier een oplossing voor?
-Nu zit ik te denken dat er misschien ooit een 15TD cylinderkop op mijn X15TD onderblok is gezet. Maar zijn er visuele verschillen tussen de X15TD en de 15TD zodat ik dit kan herkennen? Ik heb wel een hele serie digitale foto's van onder de motorkap, dus die kan ik eventueel proberen in dit bericht te plakken als dat nuttig zou zijn...

De pomp is nu in elk geval opgestuurd naar een opel magazijn in de hoop dat ze een identieke pomp kunnen vinden, maar tot nog toe geen succes.

Nog een derde vraagje: zou je eventueel de pomp kunnen reviseren. Hij moet vervangen worden omdat de pakking lekt, maar zou je die eventueel kunnen laten vervangen?

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

Ik denk beste vriend dat er twee types zullen zijn, ik weet dat er ook twee types van distributieriem spanners zijn dus ik vermoed dat dit ook zoiets zal zijn.

groetjes.

je5222 (0), 18 jaar geleden

Er bestaat ook van die vloeibare pakking van lock tite die moet je wel een nachtje laten drogen maar je kan het proberen. Bij heeft dit toch al altijd geholpen dus. Maar het zal waarschijnlijk een andere pakking zijn dan ik voor ogen heb.

Groetjes

kasperht (0), 18 jaar geleden

Bert, je laatste berichtje was zeker elders bedoeld...?

In reactie op je eerste berichtje: er zijn drie typen waterpomp geleverd voor de X15TD motor. Maar geen van drieën past, alledrie geprobeerd. De vraag is dus hoe dit kan en hoe dit is op te lossen...

je5222 (0), 18 jaar geleden

nee omdat er staat dat je pakking stuk is dacht ik aan de pakking tussen motorblok en waterpomp. je kan hier gewoon vloeibare voor gebruiken als dit je probleem moest zijn. groetjes

kasperht (0), 18 jaar geleden

Het gaat om de pakkingsring om de as van de waterpomp. De pakking tussen pomp en motorblok is verder geen probleem...Maar vloeibare pakking is inderdaad ideaal om dingen goed af te dichten, daar heb je gelijk in!

Maar als het mee zit komt er eind van de middag een pomp die zou moeten passen. Oude pomp is naar opel magazijn opgestuurd en daar dacht iemand de pomp te herkennen...ben benieuwd :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.