Opel Corsa 1.7D: Koprevisie?

Bouwjaar: 1999

Ik heb gehoord dat de kop van een isuzu-diesel in deze wagen ong. 3 ton meegaat voordat revisie noodzakelijk is. Nu is erondertussen 295.000km gereden met de wagen. Is er een manier om te zien of de kop binnenkort een revisie nodig heeft? Heeft het te maken met het niet verder kunnen stellen van de kleppen, en kan je ergens onder het kleppendeksel zien hoe veel er nog versteld kan worden?

Alvast bedankt!
Frans

frans3280

Geplaatst door frans3280 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Frans,

Waarom zou je ,je zorgen maken om dingen die er niet zijn.
Zolang het olieverbruik normaal blijft en je de distibutieriem op tijd vervangt is er niets aan de hand.
Gewoon lekker blijven rijden.

Hans

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

ja, blijf toch lekker doorrijden met die auto.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties!

Olieverbruik is niet heel hoog (1liter/5000km), maar neemt het laatste jaar wel duidelijk toe (hoefde eerder niet tussen beurten bij te vullen). Wel wordt hij netjes dealer-onderhouden...

Ik maakte me ook niet erg bang ofzo, en wou inderdaad gewoon lekker doortuffen. Was alleen benieuwd of je weet wanneer het nodig zou zijn, omdat ik dan toch even moet sparen, want dat zal vast niet voor niks zijn, zo'n koprevisie. En met 45.000km/jaar tellen de kms hard door voor het blok :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.