Opel Corsa: Werking airco

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 CC

Kan iemand mij vertellen wanneer je een airco in kunt schakelen. Is dit met een lopende motor of voordat de motor wordt gestart. De dealer zegt dat de vloeistofpomop kapot kan gaan als de pomp bij draaiende motor wordt ingeschakeld. Waar doe ik goed aan?

Willem12085

Geplaatst door Willem12085 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dat is niet zo hoor want dat zou in houden dat je onderweg de airco nooit meer zou kunnen inschakelen en pas na afzetten in kon schakelen.
je kan de airco dus gewoon inschakelen en het maakt niet uit of de motor loopt of uitstaat alleen gaat hij pas werken als de motor loopt want slaat hij pas na een paar seconden in.
het is verstandig om als je de airco weinig gebruik deze minstens een maal per maand telaten werken zodat de olie door het systeem gaat en zo zijn werk kan doen want deze zorgt ook voor de afdichting.
verder als je de airco gebruikt is het verstandig om bij de laaste rit van de dag de airco zo n 10 minuten van tevoren uit tezetten zodat de boel kan drogen anders vergroot je de kans op bacterie groei en gaat het in de wagen stinken en dan moet je het systeem weer laten reinigen voordat je van die lucht af ben.

groetjes jan.,

Willem12085 (0), 14 jaar geleden

Bedankt jan, Ik zal je raad opvolgen en zal bij weinig gebruik toch van tijd tot tijd de airco even inschakelen.
Ook zal ik de airco zo'n 10 minuten voordat de motor wordt uitgezet uitschakelen, om eventuele bacteriegroei te voorkomen. Nogmaals bedankt voor de tip.

Met vriendelijke groeten

Willem Mooij

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou willem veel pezier er mee hoor.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.