Opel Vectra: wielbout versleten schroefdraad naaf ook??

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb deze week het linker voorwiel er af gehad om te kijken of de remblokken nog goed waren. Ik kreeg het wiel er met veel moeite af. Nadat ik gekeken had, zette ik het wiel er weer op. Nu kreeg ik 1 van de wielbouten niet meer in de naaf. De bout was vooraan enigszins dol gedraaid zag ik.

Vervolgens probeerde ik een ander bout er in te draaien en dit lukt helaas niet. Weet iemand ook of je het schroefdraad van de naaf opnieuw kunt tappen of moet er een andere naaf op?? Of draai je met luchtdruk er wel zo een nieuwe bout in?

De auto is overigens nog geen 2 maand geleden voor een beurt naar de dealer geweest. Toen hebben ze ook het linker voorwiel er af gehad (ik was er zelf bij toen) en ik vrees nu een beetje dat ze de moer er toen verkeerd (of met geweld) in geslagen hebben.

Zorro12402

Geplaatst door Zorro12402 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wil12012 (0), 18 jaar geleden

Ligt eraan in welke mate de draad beschadigd is. Ik heb tappen hiervoor, maar het is geen standaard M-12 schroefdraad, de spoed is iets kleiner. Ik meen dat het m-12X1,5 is. Voor te beginnen goede wielbouten gebruiken, geen kapotte of beschadigde schroefdraad, of deze met een draadvijl bijwerken als het niet te veel beschadigd is.
Zeker geen bouten met een luchtdruk erin draaien, dan beschadig je bout en of het schroefdraadgat.Eerst het gat optappen voordat je er een goede bout indraaid. Persoonlijk denk ik dat de schroefdraad is gaan wreten. Ik doe altijd een druppeltje olie of kopervet aan de bouten zodat ze niet droog in elkaar lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.