Opel Signum: Wit blauwe damp bij regeneratie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z19DT

Mijn Signum begint soms vreselijk te dampen. Dit is dan wit-blauwe rook. De auto's die op dat moment achter mij rijden zetten hun mistlampen aan een flikkeren met hun lichten om mij te verwittigen. Bij de daeler hebben ze me verteld dat ik dan gewoon moet doorrijden omdat er dan een regeneratie van de partikelfilter bezig is.
Stel je dat eens voor, ik ben verlegen als ik zo de stad moet inrijden of aan een warenhuis sta. Deze rook stinkt ook nog eens naar verbrande rubber.

Kan iemand mij vertellen waar deze partikelfilter staat en of dit wel normaal is. Ik ken geen enkel merk dat zo dampt. Is dit nu zoveel beter voor het milieu, EURO4???

PS. ik krijg geen melding dat er iets mis is met de motor en na +/- 10 min. stopt het vanzelf.

Benny1076

Geplaatst door Benny1076 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

deze roetfilter zit in de uitlaat , en als de regeneratie bezig is , dan kan er extra rook en geur bijkomen ; op dat moment wordt de roet verbrand die in de uitlaat zit ;
ik vrees dat daar niks aan te doen is , enkel de auto's laten flikkeren achter jou :)

Benny1076 (0), 17 jaar geleden

Ik verwacht toch dat na 2 uur goed doorrijden op de autosnelweg deze filter goed leeggeblazen is. Als ik dan de dag erna een ritje doe van +/- 20km begin hij weer te dampen. Mijn signum dampt nu al om de 2 weken.
Ik durf bijna niet meer in de stad te rijden. Stel je maar eens voor als dat ding begint te dampen tussen de voetgangers. Dan is de reclame voor opel direct gemaakt.
Intussen heb ik opnieuw een afspraak met de dealer. Hij gaat het nog een 2de keer nakijken.
Hij moet trouwens ook nog mijn chauffeurszetel vervangen. Deze zakt geleidelijk naar beneden en de lendensteun blijft ook niet in positie staan. Veel problemen dus voor een wagen van 26.000 €.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.