Opel Vectra: x1.6xel tt

Bouwjaar: 1998

Betreft een 1.6 vectra 1998 km 240000.De auto loopt op gas en benzine.De eigenaar had het volgende probleem na een lange rit sloeg de motor niet aan.Er moest lang gewacht worden dan sloeg de motor pas aan.Op benzine stond het co op 12%.Na het vervangen van de lambda is het co 0.11% goed en het startprobleem is weg.Echter het stationair tt is na een paar dagen naar 4500 tt.en valt nauwelijks terug.Stappenmotor nieuw vervangen.Hetzelfde probleem.Pakking vervangen van gasklephuis.Vacuumaansluiting in inlaatspruistuk doorgestoken.Geen foutcode.Iemand een suggestie?

karel6124

Geplaatst door karel6124 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Geen beschadiging van de gasklep in het gasklephuis? Als deze lucht doorlaat gaat hij ook harder stationair draaien.

karel6124 (0), 18 jaar geleden

de gasklep ziet er op het oog goed uit. na veel gezoek is het volgende ontdekt.Op het kleppendeksel zitten twee slangen een dikke carterafvoer boven de gasklep.En en dunne slang deze komt onder de gasklep uit.Dit zat verstopt hier kon je geen lucht doorheen blazen.Het gasklephuis weer gedemonteerd en het kanaal doorgeblazen geprikt schoon gemaakt.De motor draait nu stationair goed.Maar na montage van de dunne slang is het fout.En het tt valt tijdens het rijden langzaam terug.Als je stilstaat niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.