Opel Astra: Xenon verlichting werkt aan 1 kant niet meer. Lamp is goed!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 liter DTH

Bij deze ASTRA-G-CARAVAN; Y2.0DTH werkt de Xenon verlichting niet meer van de linker kant. Dit betreft een origineel systeem.

Lamp van Xenon is vervangen zonder succes. Heb he t blokje overgezet van de andere koplamp, dit ook zonder succes.

Kan iemand mij elektronische schema's bezorgen van dit systeem? Heeft iemand dit vaker meegemaakt?

Toyota11662

Geplaatst door Toyota11662 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Unikneet (0) PRO, 12 jaar geleden

Ten eerste ik hoop dat het een overbodige vraag is, maar zekeringen heel?
Met het uitwisselen van de werkende rechtse module heb je nog niets vastgesteld behalve dat die rechts wel werkt en links niet. Je weet dan nog niets over voeding, massa, sturing, lamp, of module links. Als je wilt gaan uitwisselen ga je beter de onderdelen van de niet werkende kant naar rechts (waar het circuit aantoonbaar werkt) verplaatsen. Dus eerst de module. Doet hij het dan rechts ook niet, ligt het aan de module. Doet hij het wel, module terug omwisselen en zelfde kunstje met de lamp. Hij is nieuw, maar let op ook nieuwe onderdelen zijn wel eens kapot! Zo sluit je snel drie dingen uit zonder te meten.

Toyota11662 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zekering zijn heel,. Heb precies gedaan wat jij zegt en dat heeft geen effect gehad. Vrees dat het een voeding is! Dus zou mooi zijn als iemand schemas kon mailen?

Alvast bedankt Rudy

Toyota11662 (0) PRO, 12 jaar geleden

Module onder de koplamp is kapot.

Unikneet (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe heb je het ontdekt?

Toyota11662 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik had vorige keer al een xenon lampje rechts vervangen. 1 week later ging links kapot waardoor ik eigenlijk al direct een lampje had besteld. Deze vervangen en dat bleek helaas niet de oorzaak. Toen heb ik de houder van het lampje links en rechts gewisseld ook zonder resultaat. Nieuwe afspraak gemaakt met klant. Toen voedingen links en rechts vergeleken. Deze waren hetzelfde. Dus kon er eigenlijk maar 1 ding zijn en dat is de module onder de koplamp. Voor de zekerheid heb ik alle twee de koplampen links en rechts gedemonteerd en gewisseld. Module kost 495 euro. Dus wilde het zeker weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.