Opel omega 2,2 16V: xenonlamp

Bouwjaar: 2000

Een xenonlamp is kapot en nu lees ik dat het gevaarlijk is om deze zelf te vervangen (wegens hoogspanning??). Is dat zo? Kan ik niet gewoon de accupolen loshalen en dan zonder gevaar de lamp vervangen? Wie kan mij zeggen of vervangen lastig is en uiteraard hoe het moet, of is het hetzelfde als een "gewone"lamp.

b.v.d.

gerard

geer3468

Geplaatst door geer3468 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

accupolen loshalen werkt inderdaad....maar het is geen fijn klusje...je kunt je koplamp om zeep helpen. dus weet waar je aan begint...

geer3468 (0), 19 jaar geleden

Kun je aangeven wat er zo moeilijk is dan? Is het niet gewoon simpel een lamp vervangen? Graag uitgebreide beschrijving indien het lastig is,

b.v.d.

gerard

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

je komt er gewoon niet lekker bij....

kap achter op lamp demonteren, en hoogspannings stekker losnemen van de lamp. daarna de bevestigingsring losdraaien en de lamp demonteren. niet te hard trekken en duwen, anders help je de koplamp verstelling om zeep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.