Opel Zafira : y20dth: rempedaal voelt hard aan

geachte collega's, ik heb een vraag over een vacuumpomp van een opel zafira y20dth. remwerking is goed,maar het voelt net aan alsof de bekrachtiging (gedeeltelijk)wegvalt. vacuumpomp brengt vacuum naar -0,8 bar(gemeten in het vacuumsysteem).bij bediening van de rem zakt deze naar -0,2 bar en duurt wel 10sec. voordat hij weer op -0,8bar is. soms gaat hierdoor ook mm-lamp aan (p0400). mechanisch is het remsysteem ok.(alles gangbaar,originele remdelen). volgens klant is het remgevoel eerst wel goed geweest. hoeveel mag het vacuum zakken bij bedienen van de rem??

peerbmw

Geplaatst door peerbmw (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rein9369 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoeveel het vacuum zakt weet ik niet, vrijdag een vectra b x20dth gehad, ook met af en toe uitvallende rembekrachtiging, vacuum meten 0,3 bar, dus ik dacht pomp kapot, bleek er een heel klein scheurtje in de slang te zitten van de pomp naar de rembekrachtiger, misschien al gecontroleerd door jou, maar was voor mij de eerste keer.

Succes ermee

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

is het motor oliepeil wel goed?

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

@opeltje: ik heb vrijdag die auto nagekeken en toen was oliepeil tussen "min" en "max" (eerst gecontroleerd omdat het een oliezuiper is).
@rein: ik zal die rembekrachtigingsslang eens goed nalopen!

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als het een echte oliezuiper is en er veelvuldig met te weinig olie is gereden is de kans groot dat de vacuumpomp te weinig opbrengst meer heeft door inwendige slijtage door te weinig olie.
maar controleer inderdaad eerst alle vacuumleidingen goed.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

OPGELOST: vacuumpomp vernieuwd en klachten zijn weg. vacuum is nu veel constanter en zakt bijna niet meer na intrappen van de rem. bedankt voor de reacties!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.