Opel Zafira: Zafira 1.8 valt uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Een kennis van mij heeft een zafira 1.8 die regelmatig uitvalt. Motor management lampje, sleutelcode lampje gaan dan knipperen en koelfan blijft draaien. Op dat moment is de auto niet meer uit lezen en wil ook niet meer starten. Na een minuut of 5 staat de koelfan weer stil en kan de auto weer uitgelezen (geen storingscodes) en gestart worden. In eerste instantie gaaf de auto een storing waarbij de bombines vervangen zijn. Deze storing is niet meer terug gekomen. Ook is de computer opgestuurd naar een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben twee kleinigheden gevonden en gerepareerd. Dit heeft het probleem niet verholpen. Er zijn modificaties uitgevoerd met betrekking tot de masa problemen van dit type. Al met al is echter het probleem nog niet opgelost. Motor slaat nog steeds af en kan pas weer gestart worden nadat koelfan stopt.

Momenteel is de computer weer naar het gespecialiseerde bedrijf, zij gaan kijken of ze nog storingen kunnen vinden als de computer warm of koud is.

Zijn er mensen die dit probleem herkennen en weten wat de oorzaak zou kunnen zijn?

tabaksbaars

Geplaatst door tabaksbaars (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

mogelijk een (brandstof)relais wat in de weg zit?

roko555 (0) PRO, 10 jaar geleden

Is t opgelost?
Zit met het zelfde..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.