Opel Zafira 2.0 DTI: zeer onregelmatig lopen, motorstoringslampje en koelvl. lamp

Bouwjaar: 2000

Mijn Zafira heeft de afgelopen week enkele keren met name direct na het starten zeer onregelmatig gelopen. Tevens brandt dan het motorstoringlampje en het lampje vande koelvloeistof. Na enkele keren flink gas te hebben gegeven loopt hij weer normaal.
Overins treedt deze storing slecht af en toe op. De laatste keer in combinatie met witte rook. Wat kan dit zijn? brandstofpomp? koppakking? (verbruikt géén koelvloeistof) of wat anders?

PieterL

Geplaatst door PieterL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

foutcode uit laten lezen
groetjes ceesie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

deze auto heeft geen lampje voor de koelvloeistof...wel een lampje voor fouten in de koelingsmodule. mogelijk brand die? ( geel met een ventilator meen ik.) zo ja, is mogelijk de motortemperatuur sensor defect. dit is uit te lezen bij de dealer.

PieterL (0), 19 jaar geleden

Bij de garage uit laten lezen. Gaf codes 0725 - 1631 - 1335. Volgens garage zouden dit geen codes zijn die iets met het genoemd probleem te maken hebben. Kan dit kloppen.

Het lampje is inderdaad geel met een ventilatortje erin.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

laat de krukas sensor maar vervangen. wedden dat je problemen dan over zijn? deze foutcodes wjzen op een defcte krukassensor. daar krijg je inderdaad de door jou genoemde start klachten van. verder moeten ze de koelingsmodule uitlezen.

PieterL (0), 19 jaar geleden

Is dit zelf te doen? Of beter gezegd, is het een kwestie van olie aflaten, oude sensor eruit en nieuwe erin, olie erop, klaar?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

olie hoeft er niet uit...maar je komt er niet lekker bij....moet vanaf de onderkant..

PieterL (0), 19 jaar geleden

Nou, ik heb thuis een smeerput. Als ik jou goed begrijp moet het dan best zelf kunnen?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

jawel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.