Opel Combo 2019: zekering

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BH02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 73

Ik heb een hardnekking probleem met een aantal niet brandende lampjes. Kan iemand mij vertellen waar de zekeringen zitten van:

- 3e remlicht.
- achteruitrijlampen.
- achter verlichting.

De lampjes zijn goed en doorgemeten.
Het instructieboekje meld daar niets over en op internet kom ik ook geen info tegen. In de 2 zekeringkasten is niets te vinden. Heb inmiddels alle zekeringen die ik kan vinden doorgemeten. Ik ben in mijn zoektocht nog 2 ( verborgen ) zekeringlocaties tegengekomen onder de stuurkolom maar ook die zekeringen waren goed. Af fabriek is er een trekhaak gemonteerd. De Opel Combo komt uit de koker van Peugeot/Citroen ( Partner/Berlingo ) en ook op dat merk is niets te vinden op internet. Ik heb het vermoeden dat er ergens nog een verborgen zekeringkastje moeten zitten maar waar????????

Kluslokaal

Geplaatst door Kluslokaal , lid sinds 5 maanden geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Zit er een module in de auto voor de trekhaak, zo ja alles wat je noemt loopt via deze module. Controleer daar eens de signalen , meten is weten.

oldford PRO, 5 maanden geleden

Geen fabrieksgarantie meer? Dat is 2 jaar bij Opel.

Kluslokaal, 5 maanden geleden

Auto is van begin 2019. en het probleem heb ik zelf veroorzaakt. Bij het inbouwen/inrichten van de laadruimte iets te enthousiast aan het boren geweest ............. en zo goed als zeker een draadboom geraakt. Alles met bedrading en zekeringen heb ik inmiddels nagelopen en dat is ok. Alle storingen die ontstonden zijn inmiddels gereset maar alleen blijft dus het probleem met de lampjes. Bedankt voor de reacties. Weet iemand waar die trekhaakmodule zit en hoe die eruit ziet? Links achterin, achter de kunststof afwerkplaat, zitten 2 modules. 1 ervan zal wel van de trekhaak zeker.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Precies

Kluslokaal, 5 maanden geleden

maar het kan toch niet zo zijn dat de remlichten, achteruitrijlichten niet gezekerd zijn? Die zekeringen zijn niet op te sporen via de boekjes/internet.Weet iemand waar die kunnen zitten?

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Zijn ook wel gezekerd , links onder je dashbord en in de kast onder de motorkap zitten zekeringen .
Waarom zijn ze via instructieboekje niet te vinden ?

    Ja goede vraag waarom ze niet in het zekeringkastje te vinden is en instructieboekje meld er echt niets over. Heb al 3 mensen ernaar laten zoeken. Niks, nada. Niet te vinden. Inmiddels alle zekeringen eruit gehaald ( en goed opgelet of ze op dezelfde plek terug gezet zijn) en doorgemeten. Allen waren intact. - Kluslokaal, 5 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Misschien is het canbus systeem geblokkeerd , laat het systeem eens uitlezen.

    Volgens internet is de beschrijving van de trekhaakmodule: "Generic Trailer Fuse Box". Het heeft dus ook een zekeringfunctie. Dat zou kunnen verklaren waarom ik geen "normale"zekering kan aantreffen van de lampjes. Inmiddels het e.e.a. uit kunnen lezen. Dit gaf voor alle 3 de lampjes de melding: "circuit - hoog voltage/onderbroken" Foutcodes: B114D, B116D en B1175. Lijkt dit erop dat de trefhaakmodule kaduuk is en daardoor de lampjes niet branden? - Kluslokaal, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.