Opel Astra: zekering centrale deurvergrendeling gaat steeds stuk bij vervang

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Zekering centrale deurvergrendeling ging stuk, bij vervangen, was dit voor enige tijd opgelost.
Na enkele maanden weer dezelfde zekering stuk, bij vervanging bleek het probleem niet opgelost, weer een nieuwe zekering, hielp niet, tot 5 keer toe.
Van ergernis opel assistance gebeld(was in het weekend) hadden een bepaald nummer nodig wat ik niet heb. Toen Bovag mobiliteitsgarantie gebeld, kon me nog verplaatsen, dus die wilden ook niet helpen. De volgende dag een nieuwe zekering ingedaan, probleem opgelost, centrale deurvergrendeling doet het weer, vervelend aangezien de tank van het brandstofsysteem ook is aangesloten op de centrale vergrendeling, kan dus niet tanken als deze het niet doet.
Weer enkele maanden verder, in dit geval gisteren, weer de zekering stuk, proberen de zekering te vervangen, hielp niet tot 8 keer toe, zelfs geprobeerd toen ik in de auto zat, werkte heel even, deuren gingen open, dacht even proberen te sluiten en dan weer te openen, sluiten ging weer openen niet, kon dus niet meer uit de auto, raam opengedraaid en van buitenaf deur proberen te openen met de sleutel, dit lukte, gelukkig.
Vandaag nieuwe zekeringen gehaald, ben zo snel door de voorraad heen, nieuwe zekering erin gedaan, centrale deurvergrendeling doet het weer.
Ben gelijk vol gaan tanken voor het geval de centrale deurvergrendeling het weer laat afweten.
Centrale deurvergrendeling doet het weer, maar voor hoelang?
Wie kan me advies geven wat ik hieraan kan doen?
Als er iets kapot zou zijn zou de centrale deurvergrendeling toch niet opeens weer gaan werken, of wel?
Ik hoop dat er iemand ervaring heeft en die me kan helpen.

Patrick1973

Geplaatst door Patrick1973 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

het lijkt erop dat er een draad is doorgeschuurd, en dan soms tegen de massa aankomt en dan de zekering eruit brandt. Lijkt me dat je een draadbundel moet zoeken die draden heeft van de centrale deurvergrendeling en die veel bewegen. Als eerste zou ik kijken naar de kabelboom die naar het linker portier gaan (bestuurdersdeur), zou die open maken, kijken, evt loskoppelen.

Techneut11280 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo de bedrading van de linker/rechterachterportier gaan wel eens stuk, meestal is links achter de deur die het meeste gebruikt word van de achterportieren draad repareren of een nieuwe stekker met berading bij de dealer bestellen.
succes Techneut11280

Patrick1973 (0), 14 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reakties maar als ik dat zo zie zou het kunnen zijn dat zowel het linker voorportier, als het linker/rechterachterportier problemen geeft, zal voor de zekerheid maar laten nakijken/doormeten in een vakkundige garage, want om de hele bekleding eruit te halen heb ik tijd noch zin voor en dan weet ik nog niet of ik het kan oplossen, zo technisch ben ik ook weer niet, mochten jullie nog gemakkelijkere oplossingen hebben, dan hoor ik het graag.

Mvg

Patrick

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

je zou met een stel zekeringen zelf nog wat kunnen testen: deuren open, nieuwe zekering erin en als ie erin blijft dan een deur open en dicht doen en kijken bij welke deur de zekering eruit knalt.

Patrick1973 (0), 14 jaar geleden

Het probleem is nu al een week niet meer geweest, nadat ik de laatste zekering geplaatst heb, he nog een voorraad van 20 zekeringen, dus ik kan nog even vooruit.

Mvg

Patrick

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

nu ff nadenken welke deur je niet gebruikt hebt ;-)

Patrick1973 (0), 14 jaar geleden

Probleem is lange tijd weggeweest, is weer terug, heeft me weer enkele zekeringen gekost.
Ik merk nu als ik beide voorportieren handmatig openmaak(zonder zekering) en de kofferbak handmatig openmaak, dan een nieuwe zekering plaats, het probleem opgelost is, voor hoe lang weet ik niet, maar heb een voorraad zekeringen, dus ik kan vooruit.

Mvg

Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.