Opel Vectra: Zekering Ventilator Airco ?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7TD

Hallo,

Dit is nu al zeker de 2de keer, dat m'n zekering van 30A van de ventilator van de airco (??) erdoor gevlogen is ...

Ik vermoed dat ze van de ventilator is, die normaal moet draaien als je de airco opzet ... De vorige keer had ik net hetzelfde voor, de temperatuur loopt bij airco aan, op tot wel zeker 95°, terwijl zonder airco alles normaal is (87°) ...
Tot ik toevallig eens alle zekeringen aan het nakijken was, en bleek dat de groene 30A zekering doorgebrand was, dit in het achterhoofd ging ik ook nu weer eens kijken, en jawel hoor, de zekering er weer door ... Ik vermoed dat ze een tijdje goed gebleven is, maar hoe kan het nu toch dat een 30 Ampère zekering erdoor vliegt ? Dat moet dan toch al bijna een kortsluiting zijn ?

Kan er iemand licht brengen in de duisternis ? Ik zou graag de oplossing vinden, ook al kan het zijn dat het weer een tijdje goed gaat met een nieuwe zekering ... Als er piekstromen van méér dan 30A vloeien, is er mijn insziens iets grondig mis !

Mvg,

Bart

on4cet

Geplaatst door on4cet (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

on4cet (0), 17 jaar geleden

Niemand enig idee ? Ik heb er vandaag een nieuwe ingestoken, en nu blijft de temperatuur ook met airco aan, mooi onder de 90° ... Die linkse ventilator (speciaal voor de airco dacht ik) draait die direkt van de moment dat je de airco aan zet of is dat niet zo ? Want wanneer ze de airco aanzette, vlak na het starten van de wagen, bleek deze ventilator toch niet te starten met draaien ... Maar vermits de temperatuur nu wel goed blijft, zou hij dan toch beginnen draaien na eventjes te rijden ?

Mvg,

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.