Opel Astra: Zuipende motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6I

ik heb nu 1 jaar mijn auto, heb onderlaatst wat aan laten verbouwen door een bedrijf heb sportuitlaatje (achterpot) laten vervangen nieuw lucht filter van K&N en nieuwe velgen plus banden 17 " sinds dien heb ik gemerkt dat mijn auto aan nemelijk meer benzine verbruikt dan voorheen mijn vraag is hoe kan dat? vorig jaar reed ik met een standaard uitvoering ruim 600 Km op een volle tank en nu nog geen 350Km en het is niet zo dat ik steeds met 6000 toeren rijd. bij het bedrijf waar ik die onderdelen heb laten vervangen kunnen ze mij niet een specifieke uitleg geven waarom mijn motor zo veel verbruikt. Iemand een ID??

bvbd !

Joost-opel

Geplaatst door Joost-opel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wel de goede bandenmaat gemonteerd>
K&N luchtfilters geven dan wel "hoorbaar" meer vermogen maar er komt daadwerkelijk bijna niks bij, in tegendeel, door dit soort ingrepen kun je sensoren ontregeloen, de motor gaat onzuiniger lopen en of slechter lopen.

Lat maar eens uitlezen of er fouten in de computer staan...

Cor

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad wanneer je open luchtfilters monteert zul je ook andere zaken moeten aanpassen, bovendien vervuild een dergelijk open luchtfilter je sensoren.

Gooi het originele filter er maar eens in en kijk hoeveel het scheelt, afhankelijk van de gebruikte uitlaat wordt ook je vermogensgebied heel anders, een open uitlaat zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder trekkracht hebt in het onderste toerengebied maar meer in het hoge toerengebied.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.