Opel Astra: portier vasthouder/openhouder

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Weet iemand hoe het in de deur zit met het mechanisme wat er voor zorgt dat de deur open blijft staan ?
Er is iets afgebroken waardoor de deur gewoon weer dichtvalt, in de boeken kan ik er niks over vinden (geen tekening of zelfs maar een omschrijving).

Heef iemand hier toevallig meer info over ? het is er een met electrische ramen, maar volgens mij zonder zij airbag (tenminste ik kan geen inscriptie vinden van zijairbag).

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt de deur toch zo open, als prof! Trouwens, kun je er niet van de kopse kant bij? Lijkt mij wel te demonteren vanaf die zijde.

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou het probleem zit in het klem mechanisme wat in de deur zit, maar in het boek staat daar geen enkele afbeelding over, het paneel eraf halen is niet zo'n probleem maar ik weet graag van tevoren wat ik daar aantref zodat ik evt onderdelen op voorraad heb(of weet dat ik ze makkelijk zelf kan maken) anders moet je de hele handel weer terugschroeven in afwachting op nieuwe ondedelen en dat is twee keer werk.

mark

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst maar bestellen, en dan in 1 x alles regelen. Als zo'n stuk ijzer stuk gaat is er niets meer aan te redden lijkt mij.

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is niet de ijzeren beugel die het portier ingaat maar het klemmechanisme zelf, voor hetzelfde geld is er iets losgeschoten of een boutje afgebroken of iets anders wat makkelijk zelf te maken is, maar ik heb geen flauw idee hoe het in het portier gemaakt is.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk dat de veer die de druk op de inkeping houdt lam is. Maar dat moet je zo kunnen zien. Hoge km stand???

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

nee geen hoge km stand (nog geen 120.000), mijn vrouw vertelde me dat ze iets hoorde afbreken (tja vrouwen en auto's).

Nico M. (0), 17 jaar geleden

Dan is de stalen veer van de portiervanger gebroken,deze kun je niet lassen,ik zou hem eruit draaien en eens op een sloperij gaan snuffelen,de kans is groot dat bijvoorbeeld de portiervanger van een vectra hetzelfde is.


nico

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zal eens kijken, ik hoor onder in het portier wat rammelen, ik zal er ook meteen wat foto's van maken, je weet maar nooit.

De enige vraag is nog of een van de vorige eigenaren er de optie zijairbag in heeft laten monteren want volgens mij kun je dat niet van buitenaf zien.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ga weg man! Die bestonden toen nog lang niet.
Enne, wie de dood vreest is een lafaard.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

De zij airbags waren een optie en bestonden in 1999 dus zeer zeker wel, de airco was ook een optie en die zit er ook in:
http://www.autoweek.nl/carbasedata.php?c...

ABS-remsysteem ja
remkrachtverdeling nee
remassistentie nee
airbag bestuurder ja
airbag passagier ja
zij-airbags € 408
hoofd/gordijnairbags nee
tractiecontrole nee
stabiliteitsregeling nee

Nico M. (0), 17 jaar geleden

[quote=pe3hmp]ik zal eens kijken, ik hoor onder in het portier wat rammelen, ik zal er ook meteen wat foto's van maken, je weet maar nooit.

De enige vraag is nog of een van de vorige eigenaren er de optie zijairbag in heeft laten monteren want volgens mij kun je dat niet van buitenaf zien.[/quote]
Dat maakt toch geen verschil met die portiervanger ? De zijairbag zit toch in de stoel en de sensor zit in de deur.
Zo is het tenminste bij mijn auto (omega 98) Toen ik de portiervanger vervangen heb hoefde ik de sensor er ook nog niet eens eruit te halen.

nico

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens het boek zit de zijairbag in het portier voor zover ik het kan zien (plaatjes zijn erg onduidelijk), ik ben altijd erg voorzichtig rondom airbags, ik hou niet van ontploffingen.

Mark

Nico M. (0), 17 jaar geleden

[quote=pe3hmp]Volgens het boek zit de zijairbag in het portier voor zover ik het kan zien (plaatjes zijn erg onduidelijk), ik ben altijd erg voorzichtig rondom airbags, ik hou niet van ontploffingen.

Mark[/quote]
Als je de accu loskoppeld en 2 min. wacht kan er niks gebeuren .

nico

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou ik heb de handel eruit gehaald, ik heb geen sensor gevonden van een airbag dus dan zal hij er waarschijnlijk niet inzitten.

De veer is inderdaad gebroken zoals Nico al dacht, het is een raadsel hoe dat kan want het is nogal een behoorlijk dikke veer.
http://home.planet.nl/~pete5637/photo/kl... (is dit dezelfde als van de vectra Nico ?)

Ik zal morgen eens kijken wat een nieuwe kost want ik vrees dat als ik er een bij de sloop ga halen ik binnen de kortste keren hetzelfde euvel heb als het er toevallig een is geweest die ook in de bestuurdersdeur heeft gezeten.

Mark

Nico M. (0), 17 jaar geleden

Zou best kunnen dat de vectra dezelfde heeft ,maar ik denk als je naar een grotere sloop gaat dat je daar best wel wat vindt,
een nieuwe zou ik als die duurder is dan 30 euro niet kopen een gebruikte kan ook nog jaren mee want zo vaak gaan die dingen niet kapot.

nico

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem is dat hier geen Opel sloperij in de buurt zit :-(

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb er inmiddels al een besteld, een nieuwe bij de dealer, kost wel 35 euro maar dan weet ik in iedergeval zeker dat het er niet een is die ook in de bestuurdersportier heeft gezeten, het zou vervelend zijn als je hem er net in hebt zitten en hij ook breekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.