Opel Astra: Zwaar sturen

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gt

Vanmorgen al een paar keer met hoge toeren het geluid alsof er een berg opspattend grind tegen de onderkant van de auto aankwam. Niet bij nagedacht verder, en weet niet of het ermee te maken heef. Verder ook een wat stinkende branderige lucht, waarvan ik dacht dat het van de vrachtwagen voor me kwam. Maar uiteindelijk in een bocht trekt het stuur recht en begint het lampje van de remvloeistof te branden en vervolgens stuurt hij heel erg zwaar.. Was gelukkig bijna op het werk dus ben voorzichtig daarheen gereden.

Meteen stilgezet en onder de kap gekeken. Remvloeistof is er voldoende, en heb geen idee wat het kan zijn. Iemand die me kan helpen? Bedankt!

ximatix

Geplaatst door ximatix (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

check zoiezo je stuurbekrachtiginsolie wel even

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

V-riem gesneuveld ?

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Het klinkt alsof de dynamo overleden is, het zou dan niet het lampje van de remvloeistof zijn wat je ziet branden maar die van de dynamo waarna na een seconde of wat de stuurbekrachtiging uitvalt, dit is een bekend probleem bij de Astra (waardeloze dynamo's)

ximatix (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de info. Hebben er naar gekeken en het was de pomp van de stuurbekrachtiging die goed verrot was. Zat er helemaal scheef op waardoor de snaar eraf was gelopen. Deze liep al een tijdje niet zo lekker want was aan de binnenkant helemaal een spoor ingesleten.

Het was wel het lampje van de remvloeistof, ook dat heb ik nog nagekeken. Iemand nog een idee hoe dat kan? Reservoir daarvan zit nog vol, en remmen zijn niet lang geleden nagekeken en deels vervangen.

tijne (0), 16 jaar geleden

pe3hmp deze astra's hebben hydroulise stuurbekrachtiging en geen elektronise.

het lampje van je rem olie is waarschijnlijk gaan branden door een spannings dip omdat je dynamo er mee stopte toen de snaar er af liep.

als er voldoende olie in het tankje boven op de hoofd remcylinder zit en de remblokken dik genoeg zijn (kontroleer het even is zo gebeurt krik er onder en wiel er even af) dan kan je er van uit gaan dat het dat was.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.