Opel Vectra: zwarte substantie in koelvloeistof resersoir

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18i 16v

Goedendag.
Ik heb van de week geconstateerd dat er in m'n koelvloeistof resersoir een soort zwarte substantie zit, ik heb dit een beetje schoongemaakt en het voelt vettig aan, wat zou dit kunnen zijn ???
ik heb geen verlies van koelvloeistof deze blijft mooi op pijl en qua olie is het ongeveer vanaf de pijlstok gemeten 1 streepje op de 6000 a 7000 km wat ik bij moet vullen ( ik denk een 20 cl )
mvg Karel

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Art-52 (0), 14 jaar geleden

karel,

Zou het misschien olie kunnen zijn ? Dat zou kunnen duiden op een kapotte koppakking , je kunt dit in een garage laten testen , men zet het systeem op druk en dan weet je of er ergens een lek zit.
Ik hoop het niet voor jou.

mvg frans

Karel (0), 14 jaar geleden

Goedendag.
Ik ben naar een garage geweest en die hebben gezegd of dat er wat aan deze auto was gedaan de laatste tijd, ik heb verteld dat een poos geleden de radiateur van de airco is vernieuwd, hierbij werd mij verteld dat er de verkeerde koelvloeistof is bijgevuld blauw, nu hebben ze me koelvloeistof vervangen door rood en dat het probleem van de zwarte afscheiding kwam door de verkeerde vloeistof, ik weet niet of daar verschil in zit maar dat hoor ik wel van jullie, het was geen olie wat er in het koelvloeistofresersoir zat.
mvg Karel en ik hoop dat dit probleem is opgelost

Karel (0), 14 jaar geleden

Goedendag.
nog ff terugkomend op het probleem van een soort koffiedrap in m'n resersoir, nu hebben ze het vervangen door er rood in te doen ( er zat blauw in ) nu is mijn vraag en zorg luistert dit zo nauw en hoe weet ik zeker dat er nu wel de goede koelvloeistof in zit, ik maak me zorgen als er weer niet de goede in zit dat dadelijk m'n pakkingen het begeven, voor de duidelijkheid heb ik het motornr. er bij gezet voor de opelkenners en hoop dat jullie me gerust kunnen stellen.
mvg Karel

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi karel, het verhaal niet moeilijker maken dan dat het is en ook niet spannender.
Je hebt 3 kleuren koelvloeistof : rood, blauw ,groen .
Deze kleuren hebben NIETS te maken met kwaliteit maar alleen als HERKENNING ,voor het geval dat je moet bijvullen ,dus altijd de zelfde kleur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bij het verkeerd bijvullen kun je loskomende oxidatie krijgen en dat kan leiden tot verstoppingen.lekkende koppakking en of waterpomp .
Dat wat jij gezien hebt zal wel een beetje oxidatie geweest zijn. Vermoedelijk heb jij of iemand anders bijgevuld met de verkeerde kleur.
Elke fabrikant schrijft zijn bepaalde"' kleur"". voor maar als er andere in zit is dat geen probleem ,de viscositeit is dan wat anders , komt misschien iets later op temp , maar dan heb je het ook wel gehad.
Koelvloeistof bestaat uit 51,5 % water, 46% glycol,2,5% additieven.
Dus als de garage er nu rood ingedaan heeft moet jij straks als je moet bijvullen er ook rode in doen.

Als je regelmatig moet bijvullen dan is er ergens iets niet in orde.

Even geen zorgen maken en knallen met die hap...............

groet frans

darter (0), 14 jaar geleden

kan het niet iets te maken hebben dat de radiateur een x lek is geweest en dat ze er radiateur stop lek in hebben gegooid

Karel (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, en bij deze ik heb geen koelvloeistof verlies, de temperatuur hangt zo'n beetje op 79 gr. en maak me geen zorgen meer.
Karel

Art-52 (0), 14 jaar geleden

karel,

bedankt voor je feedback

frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.