Peugeot 206: 1.1

Bouwjaar: 1998

Beste mensen,
Wij hebben een 206 1.1 uit 1998 in de werkplaats staan. Motor loopt goed maar slaat onder het rijden of bij stationair draaien zo af, je kunt de motor als je hem van contact afhaalt direct weer starten en dan loopt de motor weer perfect. Uitgelezen, geen foutcodes, sleutels opnieuw in geleerd, geen resultaat. Rode bots-schakelaar door verbonden, geen resultaat. Iemand een idee ??? Alvast bedankt.

Enting

Geplaatst door Enting (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

wkhoek (0) PRO, 19 jaar geleden

welk merk bobine zit erop?? deze kan nl. storen op het systeem!! ook het smoorklep huis reinigen wil helpen en/of stat. regelmotor reinigen cq vervangen.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry, veregeten te vermelden bobine reeds nieuwe geprobeerd zo ook de bougies, beide geen resultaat.

harry4203 (465) PRO, 19 jaar geleden

gaskleppos schakelaar misschien, die gingen nog wel eens stuk.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Geeft de testkast dit soort defecten niet aan ????

harry4203 (465) PRO, 19 jaar geleden

gasklepschak meestal niet.als deze stuk is, is wegrijden met de auto ook vaak lastig. hij slaat erg snel af.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk even of er geen olie in de mapsensor zit.En zet eens een lampje op de plus van de bobine, zeker als hij er ineens mee nokt is het mischien verstandig om de voedingen eens langs te gaan, gewoon een lampje op het dashboard plakken met één draadje naar de massa en de ander gewoon hier en daar maar eens bijstoppen om te kijken of er geen voeding wegvalt.Misschien ia het kontaktslot weilen je weet maar nooit.Maar als hij inderdaad zonder waarschuwing zo maar uitvalt moet het haast wel voeding zijn, een kapotte mapsensor of een gaskleppossensor daar wil hij evengoed nog wel om lopen.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij ook, het wegrijden is overigens geen enkel probleem. Vwb het lampje het kan wel zo zijn dat de auto 1.5 uur onafgebroken blijft lopen, dus er niet altijd iemand bij de auto, wanneer de motor is afgeslagen zit er wel spanning op de diverse punten, maar mogelijk tijdens het afslaan wel even niet. Ik weet niet goed hoe ik dit zou moeten controleren, we kunnen slecht een monteur de hele dag naar een lampje laten kijken, dan kan ik het lampje beter aansluiten en de klant laten rijden.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Goed plan toch??Probeer de klant bij je probleem te betrekken dan hebben ze meer begrip voor een (hoge) rekening.

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

kun je niet kijken of er meschien een update voor de motor ebe is

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

als ik me goed weet te herinere is er toe de eerste 206en uit kwamen waar deze ook toe behoord een specialen cd uit om de motot ebe te herprogrameren voor 1.0 en 1.1 dacht ik

dupl-u-19147-5dd148c55e4af+bert vos (0) PRO, 19 jaar geleden

heer enting al nieuws over dn206. volg dit met intresse. vervelend probleem. vr gr en succes bert vos

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry, dat ik niet had gereageerd, wij hebben de Computer vervangen, stond overigens zo'n 14 dagen bij Peugeot in backorder, dit heeft ons probleem opgelost, auto rijdt inmiddels al ruim een week probleemloos. Bedankt voor de belangstelling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.